Asbest Elzenbos volledig verwijderd
Foto ter illustratie.

Asbest Elzenbos volledig verwijderd

In de afgelopen weken zijn de asbestresten die zijn aangetroffen op het bouwterrein Elzenbos in Brummen met succes verwijderd. Met name door het natte weer hebben de saneringswerkzaamheden langer geduurd dan gepland. Maar maandag 6 maart is de klus door het gespecialiseerde bedrijf Mateboer afgerond. Conclusie: het terrein is weer schoon. 

Bij graafwerkzaamheden op het bouwterrein Elzenbos stuitte november vorig jaar de aannemer op asbest-resten. De werkzaamheden zijn toen direct stilgelegd en onderzoek wees uit dat het om twee specifieke vervuilingsplekken ging. Na het volgen van de noodzakelijke procedure daarvoor konden de saneringswerkzaamheden op 20 februari van start gaan. De werkzaamheden zijn nu definitief afgerond en kunnen  alle bouwactiviteiten weer volledig doorgang vinden. 

Voortgang werkzaamheden
Aannemersbedrijf Dostal gaat nu met volle kracht verder met het bouwrijp maken van het terrein. De bouw van de eerste 17 woningen in Elzenbos is in  december al gestart, de volgende fase die nabij is betreft de bouw van de volgende 18 woningen. Deze zijn onlangs in de verkoop gegaan. 

Ook de scholencluster aan de Meengatstraat is deze week officieel in gebruik genomen. Vanaf 6 maart is de school het domein van de Oecumenische basisschool,  Expeditie 24/7 en kinderopvang Malin. Ook de schoolzone voor de school op de Meengatstraat is inmiddels gereed en in gebruik genomen. Evenals bij het scholencluster aan de Troelstralaan in Brummen is hier sprake van een zone waar verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat, waarbij gebruik wordt gemaakt van de speciale inrichtingselementen. 

De aanleg van de parkeervoorziening voor het personeel van het scholencluster heeft door de saneringswerkzaamheden vertraging opgelopen. De aanleg hiervan wordt nu door de aannemer weer opgepakt. De parkeervoorziening wordt nu bouwrijp gemaakt, waarna de voorziening op een later moment beschikt wordt gemaakt voor aanleg. Dit is naar verwachting dit najaar. Tijdens de aanleg van de parkeerplaatsen maakt het personeel gebruik van de bestaande parkeervoorzieningen rondom de (nu leegstaande) Oecumenische school. Dit voorjaar staat in het teken van de groene inrichting van het buitenterrein (speelterrein) van het scholencluster en de schoolzone.   

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.