Graffiti kwelt Zutphen
In de Rosmolensteeg in Zutphen wordt vaak gespoten.

Graffiti kwelt Zutphen

Het lijkt populairder dan ooit te zijn. Het spuiten van Graffiti in de historische binnenstad van Zutphen. Volgens inwoners, de gemeente en het binnenstadsmanagement kan het niet langer zo, en wordt het aanzicht van de stad compleet verpest. 

“Echt mooie kunstwerken zijn het niet. Het lijkt net of een kind van drie op de muur heeft getekend” aldus een geïrriteerde buurtbewoner. “Er zijn vast plekken waar graffiti gedoogd wordt. Waarom moet het nou perse in de binnenstad? Een plek waar Zutphen zo trots op is?” Op locaties zoals skatebanen wordt het spuiten van graffiti gedoogd door gemeente en politie. Dit betekent natuurlijk niet dat het echt mag, maar ze hebben het liever dan in de binnenstad.

"We gaan ook plekken aanwijzen waar het wel kan."
Remco Feith, binnenstadsmanager

Lik op stuk beleid
Volgens Remco Feith, de binnenstadsmanager van Zutphen, gaat de gemeente er iets aan doen: "Zeer binnenkort voeren we samen met de gemeente lik op stuk beleid. Alle graffiti op alle panden in de binnenstad er gelijk af. We gaan ook plekken aanwijzen waar het wel kan!"

"Ze mogen best weten dat ze de complete historie van Zutphen vernielen met hun spuitbusjes."
Buurtbewoner

Aanpakken
De buurtbewoner hoopt de jongeren een keer in de kraag te kunnen vatten: “Wanneer ik ze tegenkom ga ik er zeker wat van zeggen. Natuurlijk mag ik ze niet te hard aanpakken, maar ze mogen best weten dat ze de complete historie van Zutphen vernielen met hun spuitbusjes.”  

Mensen die zogenaamde ‘tags’ zoals op de foto hierboven herkennen kunnen dit doorgeven aan de politie. 

 

 

Lees ook: Grafittispuiters laten spoor achter van vernielingen in Zutphen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.