's Gravenhof op de schop voor Hof van Heeckeren
De huidige inrichting op het \'s Gravenhof.

's Gravenhof op de schop voor Hof van Heeckeren

De gemeente gaat de inrichting van het 's Gravenhof veranderen. In mei gaat het nieuwe museum 'Hof van Heeckeren' open. De ingang van het museum zit aan het 's Gravenhof. Om de ingang veilig te maken wordt de inrichting aangepakt.

De huidige weg naar het parkeerterrein op het ’s Gravenhof ligt direct langs de nieuwe ingang van het museum. "Deze situatie is niet optimaal en onvoldoende veilig." volgens de gemeente. De ingang van de parkeerplaats zal verlegd worden naar de andere zijde van de Wilhelminaboom. Hierdoor ontstaat aan de andere kant ruimte voor de ingang van het museum. Er zullen traptreden komen voor de Schelpenkoepel en een hellingbaan voor minder validen. De drie invalidenparkeerplaatsen op het 's Gravenhof worden een klein stuk verlegd maar blijven wel behouden.

Herinrichting
De werkzaamheden lopen voor op de grotere geplande herinchting van het plein. Zodra de herinchting begint wordt er gekeken of de eerder gerealiseerde aanpassing kan worden behouden. Als dit niet kan zal de gemeente de materialen hergebruiken.

De vervroegde aanpassing zal omstreeks april klaarzijn. De gemeente organiseert ook een bijeenkomst voor omwonenden om deze in te lichten over de werkzaamheden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.