Nieuwe wietwet: "Verkopen zonder angst"
Een greep uit het assortiment van de Zutphense shop.

Nieuwe wietwet: "Verkopen zonder angst"

Bob Marley klinkt door de speakers, er wordt een joint opgestoken in de hoek maar ook een sigaretje roken met een krantje erbij gebeurt in coffeeshop Liberty in Zutphen. Al is het sfeertje wel iets beter, de nieuwe wietwet lijkt namelijk een stap dichterbij. 

"Het zou fijn zijn als het achterdeurbeleid legaal gaat worden. Zo kunnen we onze dingen doen zonder angst."
Exploitant Liberty Zutphen

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de regulering van wietteelt, en daar zijn ze in de Zutphense coffeeshop erg blij mee: “We zijn erg tevreden en blij met het idee dat het waarschijnlijk doorgaat” aldus de exploitant van Liberty. “Het zou fijn zijn als het achterdeurbeleid legaal gaat worden. Zo kunnen we onze dingen doen zonder angst, angst voor de wettelijke macht.”

Lees verder onder de foto...

De binnenkant van de coffeeshop.
© Harm Seubring / LGLD

Onder toezicht? 
Helemaal zekerheid dat het door gaat is er nog niet. Want ook de Eerste Kamer moet nog akkoord gaan met de legalisering. De nieuwe wet zou een einde moeten maken aan de schimmige manier waarop coffeeshops nu aan hun wiet komen: “Je mag maar 500 gram in de winkel hebben. En dat werkt gewoon niet.” Al zou toezicht wel goed zijn vindt de exploitant: “Toezicht en dergelijke is prima. Zolang er maar zekerheid is. Bewaren onder toezicht van bijvoorbeeld de gemeente of politie zou juist goed zijn. Het moet ook niet te makkelijk gaan.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.