Video | Moet de Wilhelminafontein weer terug naar de Houtmarkt?
Theo Engelen bij de huidige fontein op de Houtmarkt.

Video | Moet de Wilhelminafontein weer terug naar de Houtmarkt?

De één vindt het jammer dat de oude fontein zo 'weggemoffeld' staat, de ander vind de huidige fontein gewoon niet mooi. En dan is er nog een groep die de huidige fontein wel vindt passen. De Wilhelminafontein in Zutphen is regelmatig onderwerp van gesprek op sociale media. 

Ergens anders mag ook, maar liever niet
Zutphenaar Theo Engelen is waarschijnlijk wel de hardste strijder. Het voormalig raadslid gooide een tijd geleden opnieuw het onderwerp in de Facebookgroep 'Je bent een echte Zutphenees als je...', met veel reacties tot gevolg. Hij ziet graag dat de fontein terug verhuist naar de Houtmarkt, waar deze ook oorspronkelijk stond. "Een monumentenstad vraagt om een andere inhoud van de markt" aldus Engelen. Hij heeft het liever niet, maar een andere plek mag ook: "Op de hoek van de maspoortstraat of op de nieuw in te vullen IJsseklade."

Wilhelminafontein, zonder wateraansluiting
Maar waarom kunnen de fonteinen niet gewoon op hun plek blijven staan? De oude Wilhelminafontein staat nu in de buurt van de Bourgonjetoren, zónder wateraansluiting. De fontein spuit dus geen water. Daarnaast vinden veel mensen de fontein op de Houtmarkt niet zo mooi als de Wilhelminafontein.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.