Fietsenoverlast in het centrum van Lochem?
Foto ter illustratie.

Fietsenoverlast in het centrum van Lochem?

LOCHEM – Een kort bericht in de Stentor: ‘Overlast fietsen in centrum Lochem aangepakt’. Het werd zaterdag het gesprek van de dag. “Wie heeft dit probleem verzonnen?”, was een van de verbaasde reacties.

Wie je het ook vraagt, niemand heeft de indruk dat je in het centrum van Lochem over de ‘wildgeparkeerde’ rijwielen struikelt. De plaatsing van centrale plekken waar de fiets kunt parkeren stuit op hoongelach. ,,Als ik bij een bepaalde winkel moet zijn ga ik mijn fiets toch niet elders parkeren. De gemeente en de winkeliers moeten blij zijn dat ik de fiets neem in plaats van de auto”, aldus een bezoeker van de Walderstraat.

Stalling
Er zouden centrale stallingen bij de kerk en bij volière aan de Smeestraat komen. Omdat het weekend is, kon de redactie van LochemsNieuws nog niet achterhalen hoe dat eruit gaat zien en wat het kost. Wel lijkt Lochem toekomstige ‘zondaars’ het leven zuur te willen maken via een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verorderning (APV) die binnenkort door de gemeenteraad wordt besproken.

APV
In de APV staat letterlijk het volgende: 
‘Artikel 5.12 Overlast van fiets of bromfiets
Het is verboden op door het college in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, of ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, aangewezen plaatsen het fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan.’

LochemsNieuws heeft een poll gestart, om je mening over dit onderwerp te horen. Vul deze hier in. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.