Kringloopwinkels doen het goed

Kringloopwinkels doen het goed

REGIO - Een bakelieten telefoon, twee ouderwetse Douwe Egberts koffiebussen en, om te voorkomen dat je je alweer verslaapt, een wekkerradio. Als je met dit boodschappenlijstje een winkelcentrum in gaat mag je een goed gevulde portemonnee meenemen. Maar de slimme koper bezoekt een kringloopwinkel, want dan heb je aan vijf euro genoeg. 

Bah… Een kringloopwinkel
Men heeft op een of andere manier een lichte angst voor kringloopwinkels gekregen. ‘Want alles is daar tweedehands, dus ook vies’ terwijl dat volgens een verkoper van een kringloopwinkel helemaal niet nodig is: “Vieze dingen nemen wij niet aan, het moet verkoopbaar zijn. Wij zijn geen stortplaats, maar een verkooppunt” vertelt hij. 

"Dan gaat hij met een oude fotocamera de deur uit, om daarna met zijn iPhone er een foto van online te plaatsen.”
Verkoper

Voor op instagram
Ondanks de lichte angst voor tweedehands is het nog enorm populair, het lijkt misschien zelfs wel een beetje hip te worden: “Het is al een tijdje populair om oude dingen te hebben, denk aan de racefiets, een lamp met een oude lampenkap en niet te vergeten de oude camera’s. Leuk voor op instagram.” Jongeren lijken te beseffen dat het stukken goedkoper is om het in de kringloop te halen: “Geregeld komt hier weer een jonger iemand snuffelen voor iets ouds. Dan gaat hij met een oude fotocamera de deur uit, om daarna met zijn iPhone er een foto van online te plaatsen.” Maar natuurlijk zijn het niet alleen jongeren die daar winkelen: “Natuurlijk heb je ook de vaste kopers. Mensen met een liefde voor oude spullen of die gewoon krap bij kas zitten.” 

In de regio zijn aardig wat kringloopwinkels te vinden. En af en toe duikt er weer ergens een nieuwe op. Oftewel: kringloopwinkels zijn anno 2017 nog gewoon populair. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.