Gemeente zag overlijden Paauw niet aankomen
Koos Paauw.

Gemeente zag overlijden Paauw niet aankomen

BRUMMEN - Op woensdagavond 1 februari is wethouder Koos Paauw in het ziekenhuis in Zutphen overleden. Hoewel zijn gezondheid in de afgelopen periode extra aandacht verdiende, komt het bericht van het plotseling overlijden van de in Brummen woonachtige wethouder bij het bestuur en de medewerkers van de gemeente Brummen hard aan. Koos Paauw is 62 jaar geworden.

"Afgelopen weekend is wethouder Paauw vanwege aanhoudende gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel de klachten serieus waren, hielden we er rekening mee dat hij over enkele weken of maanden het werk weer zou oppakken”, laat burgemeester Alex van Hedel aangeslagen weten. "De werkelijkheid is nu zoveel anders. Onze gedachten zijn nu vooral bij zijn vrouw Gea, hun kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit enorme verlies.”

Vanaf 27 april 2006 was Koos Paauw acht jaar actief als CDA-raadslid in de gemeente Brummen. Aansluitend aan deze periode was hij vanaf 23 april 2014 werkzaam als wethouder. “Ik heb Koos Paauw ervaren als een warme persoonlijkheid met een grote betrokkenheid bij onze gemeente. Zijn gedrevenheid en deskundigheid kwamen zichtbaar tot uiting bij al zijn activiteiten en plannen in het sociale domein. Het gaat daarbij om zaken zoals zorg, welzijn, inkomen en arbeidsparticipatie.

Hij heeft op dat terrein de afgelopen jaren enorm veel bereikt,” aldus Van Hedel. “Als wethouder financiën kwam zijn vasthoudendheid en doorzettingsvermogen goed tot uiting. Ook gaf hij ook inspirerende wijze leiding aan het verbetertraject van de gemeentelijke organisatie. Wij zullen onze deskundige en ambitieuze wethouder met grote dossierkennis enorm missen. Een gemis dat ook in vele delen van onze samenleving voelbaar zal zijn”.

 

 

Lees ook: Wethouder Koos Paauw onverwachts overleden

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.