GroenLinks Zutphen wil oplaten ballonnen verbieden

GroenLinks Zutphen wil oplaten ballonnen verbieden

ZUTPHEN - Het oplaten van ballonnen en wensballonnen bij evenementen moet verboden worden. Althans, dat is de mening van de plaatselijke GroenLinks-fractie van Zutphen. Ze dienden een motie in die in de raadsvergadering van 25 mei ter sprake zal komen.

In de motie schrijft de partij dat de resten van opgelaten ballonnen (gemaakt van latex, folie of andere plastic materialen) één van de meest voorkomende vormen van zwerfvuil is op de Nederlandse stranden. De partij maakt zich zorgen over de natuur. “Dieren raken verstrikt in de resten van ballonnen en hun linten” zegt de partij. Brandende wetsballonnen vormen daarnaast een risico omtrent brandveiligheid, met name als deze neerkomen op huizen met een rieten kap.

Zutphen
Met de motie vraagt de partij aan het college om geen ballonnen meer op te laten bij evenementen die georganiseerd worden door de gemeente. Ook wil de partij dat het verboden wordt om tijdens evenementen in de gemeente dit te doen. Tevens wil de partij dat in de plaatselijke APV (Algemene Plaatselijke Verordening) wordt opgenomen dat wetsballonnen verboden zijn.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.