Grote handhavingsactie industrieterrein Brummen
Industrieterrein de Hazenberg

Grote handhavingsactie industrieterrein Brummen

BRUMMEN - Woensdagmiddag vond in de gemeente Brummen voor het eerst een breed opgezette handhavingsactie plaats. Een groot aantal instanties namen hieraan deel, waaronder de belastingdienst, de gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie, het waterschap en de omgevingsdienst.

De keus van de gemeente Brummen voor deze breed opgezette en niet aangekondigde controle was gevallen op industrieterrein De Hazenberg in Brummen. Burgemeester Van Hedel ging ook zelf polshoogte nemen tijdens de actie en was erg te spreken over de goede samenwerking tussen de verschillende diensten, maar ook over de ondernemers die onverwacht bezoek kregen: “Over het algemeen hebben de ondernemers op De Hazenberg de zaken keurig op orde en dat verdient een compliment. Door veel ondernemers werd de controle ook gewaardeerd!”

Samenwerking
Burgemeester Van Hedel hecht veel waarde aan zo’n multidisciplinaire en integrale controle. “Vanuit verschillende invalshoeken proberen allerlei (overheids)diensten er voor te zorgen dat belangrijke regels goed worden nageleefd. Of het nu gaat om bijvoorbeeld eisen op het gebied van milieu en gezondheid, bouwtechnische aangelegenheden dan wel arbeidsrechtelijke of fiscale zaken. Het is goed dat deze diensten elkaar goed kennen, informatie uitwisselen en ook goed met elkaar optrekken. Ook biedt zo’n grootschalige en integrale controle door diverse diensten tijdwinst voor ondernemers en eigenaren. In één keer wordt alles doorgelicht in plaats van meerdere keren afzonderlijk door controleurs.” Van Hedel constateert dat de diensten gisteren samen hebben geconcludeerd dat zo’n gecoördineerde handhavingsactie succesvol is geweest.

Lichte overtredingen
In een tijdsbestek van zo’n vijf uur zijn een groot aantal op De Hazenberg gevestigde bedrijven en opstallen bezocht. “Er zijn enkele lichte overtredingen geconstateerd. Gelukkig geen grove misstanden of andere opmerkelijke situaties. Daar ben ik blij om. De overtredingen die zijn geconstateerd worden door de diverse instanties op de gebruikelijke wijze opgepakt en samen met de betreffende ondernemer opgelost”, aldus de Brummense burgervader. “Ook ben ik blij met de medewerking die de toezichthouders van de ondernemers kregen. Juist om een goed beeld te krijgen van de situatie is gekozen voor een niet aangekondigd bezoek. Daarmee hebben we de dagelijkse werkzaamheden even onderbroken en we begrijpen dat dit om flexibiliteit vraagt van de ondernemers. Gelukkig hebben we die ruim ervaren”.

 

 

Gemeente Brummen

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.