Omwonenden presenteren alternatief voor dure vispoortgrachtbrug

ZUTPHEN - Meer dan 40 Zutphenaren presenteerden zaterdagochtend een alternatief voor het prestigeproject 'de Vispoortgrachtbrug'. De brug kost klauwen met geld en de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. 

Goedkoper
De omwonenden hebben zelf borden geplaatst met een stukje geschiedenis over onder andere de Vispoortgracht. Ze laten met dit alternatief, wat ook veel goedkoper is dan een brug, zien dat deze wandeling een hele beleving kan zijn. 

Terwijl de wethouders eerder nog zeiden alles rondom het plan voor de vispoortgrachtbrug te overleggen met omwonenden, kwam er van alle 5 de wethouders niet één opdagen bij het initiatief van de omwonenden. 

“De gemeente mag haar handjes dichtknijpen met zo’n initiatief van de buurtbewoners."
Mathijs ten Broeke, fractievoorzitter SP Zutphen

IJsvogeltje 
Edith Geleijn, omwonende en een van de initiatiefnemers, had thuis een gouden ijsvogeltje klaarliggen die zij graag aan wethouder Coby Pennings had willen overhandigen bij de onthulling van het alternatief voor het prestigeproject. Omdat geen van de wethouders kwam opdagen, had Geleijn nu een kippetje bij zich. Daarmee maakte ze duidelijk dat je wel een ‘chicken’ bent door bij een moment als dit weg te blijven.

Het kippetje werd overhandigd aan SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke, die het maandag tijdens de raadsavond door zal geven aan het college van burgemeester en wethouders. “De gemeente mag haar handjes dichtknijpen met zo’n initiatief van de buurtbewoners. Als hier niets mee gedaan wordt, kan het gemeentebestuur nog veel acties van de omwonenden en de SP verwachten,” aldus ten Broeke.

Borden
Omdat er officieel geen vergunning is om het bord met informatie te plaatsen is de vraag hoe lang deze blijft staan. Waarschijnlijk hebben de buurtbewoners geen vergunning omdat dat vrij veel geld kost. 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.