OV-paaltjes op station Zutphen zijn veranderd
De desbetreffende paaltjes.

OV-paaltjes op station Zutphen zijn veranderd

ZUTPHEN - Een vertrouwd beeld op station Zutphen: drie in- en uitcheckpaaltjes van ov-chipkaarten naast elkaar. Na aanhoudende klachten van treinreizigers en consumentenorganisatie Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer Gelderland (ROCOV) worden ze nu uit elkaar gehaald.

Verwarring
In Zutphen komen drie vervoersmaatschappijen bij elkaar: NS, Arriva en Syntus. Als je gaat overstappen moet je ook weer in- en uitchecken bij de verschillende vervoerders en dit leidt tot veel verwarring bij reizigers. De drie palen die naast elkaar staan lijken te veel op elkaar waardoor er fouten worden gemaakt bij het in- en uitchecken. 

Andere kleur
ROCOV Gelderland heeft vorig jaar al aangegeven dat de palen moeten veranderen. Vooral de kleur rood die Syntus en Arriva allebei gebruiken zou tot verwarring leiden bij de reizigers. Syntus heeft vorig jaar op advies van het OV loket,de ombudsman voor het openbaar vervoer, de palen aangepast maar dit leidde nog niet tot tevredenheid bij de reizigersorganisatie en de reizigers.

Na een tweede verzoek van de ROCOV gaat Syntus de palen opnieuw aanpassen. Ze krijgen een andere kleur zodat ze duidelijk te scheiden zijn met de palen van Arriva en NS. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.