Op vakantie in Gelderland? – 4 Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Op vakantie in Gelderland? – 4 Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Wist je dat Gelderland de grootste provincie van Nederland is? Met meer dan 5137 vierkante kilometer aan oppervlakte is het dan ook niet zo gek dat je hier een schatkist vindt vol culturele en natuurlijke parels. Van historische steden zoals Nijmegen tot schilderachtige landschappen zoals de Veluwe, en nog vele andere spannende attracties, in Gelderland valt er te ontdekken. Ben je van plan om een dag of paar daagjes erop uit te gaan in deze onvergetelijke provincie? Hier zijn vier must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen, perfect voor zowel solo-avonturiers als gezinnen en groepen vrienden. 

1. Het Kröller-Müller Museum

In het warme hart van het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt het Kröller-Müller Museum. Deze plek is rijk aan een kunstoase, met een van de grootste Van Gogh-collecties die niet ergens anders te vinden is. Ben je uiteindelijk uitgekeken op de indrukwekkende collectie van schilderijen en tekeningen, dan  kun je hier ook nog genieten van de prachtige beeldentuin, een van Europa’s grootste!

2. Het historische stadscentrum van Zutphen

Zutphen staat bekend als een van de oudste steden van Nederland. Wist je dat hier de geschiedenis tot leven komt door de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse architectuur? Zo kun je onder meer wandelen langs de oude stadsmuren, de verborgen hofjes ontdekken en diverse historische gebouwen bewonderen, zoals de Sint-Walburgiskerk en het oude stadhuis. Elk steegje en elke hoek vertelt een eigen verhaal, en een wandeling door Zutphen voelt als een reis terug in de tijd.

3. De Apenheul

Even Apeldoorn bellen! En nu je er toch bent, dan kan een bezoek aan de Apenheul meer dan de moeite waard zijn. Dit is voor een avontuur voor jong en oud, want in dit unieke dierenpark, kun je vrij rondlopende apen ontmoeten. Een uiterst bijzondere ervaring, waar je niet alleen veel plezier kunt hebben met de aapjes, maar ook een boel te leren valt over hun gedrag en leefwijze.

Bovendien kent het park een interactieve en educatieve benadering van natuurbehoud. Zo kun je je laten inspireren over hoe je zelf kunt helpen bij het beschermen van deze fascinerende dieren en hun natuurlijke habitats.

4. De Veluwezoom

Voor natuurliefhebbers is Nationaal Park Veluwezoom een waar paradijs, waar je vele uren kunt verdwalen in de uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en bossen. Dit is natuurlijk een uitstekende plek voor wandelaars, fietsers en fotografen alom. Ohja, mis hier de beroemde Posbank niet, een uitkijkpunt dat een adembenemend uitzicht biedt over het landschap!

Kortom, Gelderland is een provincie die blijft verrassen met zijn diversiteit. En als je hier op ontdekkingsreis gaat zul je ongetwijfeld nog vele andere juweeltjes ontdekken. Of je nu kiest voor een verblijf in een knusse groepsaccommodatie Gelderland of liever kampeert in de vrije natuur, er valt voor iedereen wel wat te beleven!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.