SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Jeugdspelers hockeyteam Gorssel laten van zich horen bij politieke avond

GORSSEL - Het was een andere politieke avond dan gebruikelijk afgelopen maandagavond. In de hal van het gemeentehuis in Lochem waren kinderen gezellig aan het hockeyen. Het jeugdteam van Hockeyclub Gorssel/Epse was afgereisd naar Lochem om te protesteren tegen de plannen voor een nieuw multifunctionele accommodatie on Gorssel.

‘Halve zaal, slecht verhaal’

Voorafgaand aan de vergadering kreeg Wethouder Lex de Goede van de jeugdspelers een hockeystick overhandigd met daarop 36 X 18 M, de afmeting die nodig zijn voor een wedstrijd van zaalhockey.

Het nieuwbouwplan schrijft dat er een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie moet komen in het dorp, op de plek van de J.A. de Vullerschool. Hier moet ook ruimte komen voor een bibliotheek en kinderopvang. Hierdoor blijft er minder ruimte vrij voor sportaccommodaties, wat voor veel weerstand zorgt bij lokale verenigingen. De hockeyclub, maar ook de zaalvoetbal vereniging zien met een kleinere zaal geen mogelijkheid om hun sport voort te zetten in het dorp. Doormiddel van spandoeken met daarop de tekst ‘Halve zaal, slecht verhaal’ maakten de jeugdspelers van de hockeyclub hun boodschap duidelijk.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].


Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.