Oprichter Museum More Hans Melchers overleden

Oprichter Museum More Hans Melchers overleden

De Gelderse oud-zakenman en miljardair Hans Melchers is afgelopen weekend op 85 jarige leeftijd overleden. Melchers was de oprichter van museum MORE in Gorssel, dat in 2015 de deuren opende.

“Ons bereikte het verdrietige bericht dat onze initiatiefnemer Hans Melchers (1938-2023) is overleden.” Schrijft de directie van Museum More op hun website. “Wij zijn hem enorm dankbaar dat hij ons vanaf de oprichting van Museum MORE & Kasteel Ruurlo royaal omarmd en ondersteund heeft. In 2015 opende hij onze museumlocatie in Gorssel, in 2017 gevolgd door de opening van ons kasteel. Als vestigingslocaties voor de twee musea koos Hans Melchers bewust voor de Achterhoek omdat hij iets terug wilde doen voor de streek waar hij decennialang met veel plezier woonde.”

De directie van het museum bedankt Melchers voor zijn inzet en support om uit te kunnen groeien tot het grootste museum voor modern realisme in Europa. “Wij zullen zijn betrokkenheid missen. En wij wensen zijn familie en dierbaren veel sterkte bij het dragen van dit verlies." Directie en medewerkers.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.