Vaste Prik zoekt vrijwilligers om Gorssel schoon te houden

Vaste Prik zoekt vrijwilligers om Gorssel schoon te houden

Aanstaande zaterdag 28 oktober verzamelen de vrijwilligers van Vaste Prik om 9.45 uur voor Zo en Nu in Gorssel. De groep is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen als afvalverzamelaars.

Heb je ook de gewoonte om altijd naar de grond te kijken of er iets interessants ligt? Dat is precies wat de Vaste Prikkers iedere vierde zaterdag van de maand doen: ze speuren de grond af en rapen alles op wat ze tegenkomen. Naast het reguliere zwerfafval, ontdekken ze ook vaak zeer opmerkelijke voorwerpen. 

Bijzondere brief

Zo vond een van de vrijwilligers een bijzondere brief uit 1965. Het was een brief van een jonge soldaat genaamd ‘Henk’, gestationeerd voor zijn militaire dienst in Amersfoort. In de brief schreef hij aan zijn vrouw of vriendin over zijn meest bijzondere dag tot nu toe in het leger. ‘Henk’ verwoordde hoezeer hij zijn vriendin miste en hoe graag hij haar weer wilde zien. Het blijft een mysterie hoe deze brief langs de N348 belandde. 

Gorssel schoon houden

Vaste Prik Gorssel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die eens per maand (elke vierde zaterdag) of zo vaak als ze kunnen willen helpen om Gorssel schoon te houden. Het is een gezellige en informele groep betrokken inwoners van Gorssel en omgeving. Als afvalverzamelaars krijgen ze vaak positieve reacties, zoals duimen omhoog en complimenten zoals “goed bezig!”. Op de vierde zaterdag van elke maand verzamelt de groep om 9.45 uur voor lunch- en tearoom Zo en Nu aan de Hoofdstraat in Gorssel. Samen wordt koffie gedronken, daarna worden de hulpmiddelen voor het verzamelen verdeeld, de routes besproken en gaat men op pad. Einde ochtend wordt het verzamelde afval en de gebruikte materialen naar het verzamelpunt gebracht.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.