Duurzaamheidsproject voor leerlingen Staring College

Duurzaamheidsproject voor leerlingen Staring College

Welke invloed hebben jongeren zelf op hun leefomgeving, op een schone natuur, een duurzame wereld? Dit zijn thema’s die aan bod komen in het project ‘Impact your future’ dat het Staring College binnenkort voor alle derde klassers in Lochem organiseert. Het project is een samenwerking van het Staring College, Gemeente Lochem, Welzijn Lochem (Jongerenwerk), Spectrum en Leefbaarheidsalliantie.

Aan de basis van dit duurzaamheidsproject liggen de Junior Global Goals: de wetenschappelijke vertaling en vereenvoudiging van belangrijke duurzaamheidsdoelen, zodat ook kinderen en jongeren ze kunnen begrijpen. Het project draait van 9 tot en met 11 oktober voor alle leerlingen uit leerjaar 3. Ze gaan aan de slag met vijf Junior Global Goals. Deze thema’s zijn Schone natuur, Alles rond, Schone energie, Gezonde bron en Beter benutten.

 | LGLD

Hoe verloopt het project?

Het project start voor de leerlingen op 9 oktober met een voorstelling. Daarna hebben ze tijd om zelf aan de slag te gaan. De volgende dag gaan ze op pad om onderzoek te doen bij bijvoorbeeld bedrijven of organisaties. Op woensdag 11 oktober wordt het project gezamenlijk op school afgesloten. Dan presenteren de leerlingen aan elkaar hun plannen adviezen aan elkaar. Dit vindt vanaf 13.00 uur op school plaats. Het is dus vakoverstijgend project waarbij leerlingen uit verschillende klassen en niveaus samenwerken.

Doet uw bedrijf mee op 10 oktober?

"Het zou geweldig zijn als ook bedrijven of personen kunnen bijdragen. Lokale bedrijven, organisaties of inwoners die kunnen daarom meedenken met onze leerlingen of een andere bijdrage leveren." Ze kunnen een e-mail sturen naar [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.