Creatief Pompoenfeest op Beatrixschool in Harfsen

Creatief Pompoenfeest op Beatrixschool in Harfsen

Op vrijdag 22 september werd er een heus Pompoenfeest gevierd op de Beatrixschool in Harfsen. Alle 100 leerlingen van de school gingen ’s middags aan de slag met een creatieve activiteit, waarin hun eigen meegebrachte pompoen centraal stond.

 | Beatrixschool Harfsen

Pompoenzaadjes

Zo werden er vogelhuisjes, lantaarns, M&M’s, Elmo’s, Koekiemonsters en zelfs heerlijke pompoensoep gemaakt van de pompoenen die in vele soorten en maten vertegenwoordig waren. Heel wat kinderen hadden met de pompoenzaadjes die ze in het voorjaar op school van de ouderraad hadden meegekregen, een eigen pompoen gekweekt. Er was zelfs een eigen pompoen bij van wel 10,2 kg! Aan het einde van de dag mochten alle ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden langskomen om de pompoenknutsels te bekijken en de heerlijke soep te proeven.

 | Beatrixschool Harfsen

Traditioneel

Al tientallen jaren wordt op de Beatrixschool in september stil gestaan bij de periode waarin van oudsher geoogst wordt. Met de traditionele Floralia werden jaarlijks bloemstukjes door de leerlingen gemaakt, die daarna bewonderd mochten worden door ouders en andere belangstellenden. Na zoveel jaar dezelfde activiteit, stelden de leerlingen, ouders en leerkrachten de vraag of het feest ook op een andere manier kon worden gevierd. In nauwe samenwerking met de ouderraad is er dit schooljaar een andere invulling gegeven met de activiteit met pompoenen. Een Floralia 2.0 versie waar de kinderen, ouders en leerkrachten van genoten!

 | Beatrixschool Harfsen

De Beatrixschool is voornemens om de Floralia in ere te houden met jaarlijks een passende, creatieve invulling om de oogsttijd centraal te blijven stellen. Dit kan natuurlijk met tal van andere groenten- en fruitsoorten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.