Militaire transportvliegtuigen te zien boven Lochem

Militaire transportvliegtuigen te zien boven Lochem

Gemeente Lochem en de hele Achterhoek is tot en met volgende week vrijdag aangewezen als laagvlieggebied voor de internationale luchtlandingsoefening Falcon Leap. Zo'n achthonderd militairen uit elf landen nemen deze weken deel aan een grote internationale oefening. Vandaag, dinsdag 5 september, vlogen al enkele laag over Lochem heen. Met een beetje geluk kunnen liefhebbers van vliegtuigen, onder meer militaire transportvliegtuigen uit Roemenië en Italië zien. 

De vliegtuigen vliegen op een hoogte van ongeveer tachtig tot honderd meter. Vanuit de uitvalbasis in Eindhoven oefenen militairen van de Landmacht en Luchtmacht onder meer het droppen van ladingen en parachutisten. Deze zullen ze niet droppen in de Achterhoek, maar de vliegtuigen zijn dis wel te zien en horen boven deze regio. 

Operation Market Garden

De oefening wordt op zaterdag 16 september afgesloten met de herdenking van operatie Market Garden, onderdeel van de slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dan worden de strijders herdacht die in 1944 vochten voor de vrijheid van Nederland tijdens de Slag om Arnhem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.