De Hoofdige Boer organiseerde verrassingsfeest voor Matthijs van Nieuwkerk

De Hoofdige Boer organiseerde verrassingsfeest voor Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk heeft zich voor het eerst laten interviewen, na de grote DWDD-rel. En daarin gaat het onder andere uitgebreid over Landhotel De Hoofdige Boer in Almen.

Het NRC heeft heel uitgebreid met de presentator gesproken. Hij kwam eerder dit jaar in opspraak, vanwege zijn driftbuien achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Na de publicatie over de angstcultuur is hij nauwelijks zijn woonboerderij in Almen uit gekomen.

Ontbijtje bij De Hoofdige Boer

Hij durfde zelfs niet naar De Hoofdige Boer waar hij daarvoor regelmatig een ontbijtje scoorde. De eigenaren daarvan hebben daarom een verrassingsfeest georganiseerd voor hem, vertelt hij. Ook zegt Van Nieuwkerk dat hij op doktersadvies een hond heeft genomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij weer meer naar buiten ging. De hond heet Mick, vernoemd naar Mick Jagger.

Uiteraard heeft het NRC hem ook gevraagd of hij zich herkent in de beschuldigingen. Hij geeft toe altijd streng te zijn geweest. En dat hij zich soms belachelijk gedragen heeft. Zijn woede-uitbarsting naar een geluidsman noemt hij één van de donkerste bladzijden uit zijn carrière.

Lees hier het hele interview in NRC

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.