Zaterdag genieten van films in de buitenlucht in Lochem

Zaterdag genieten van films in de buitenlucht in Lochem

Deze zomer kan men voor de tweede keer genieten van mooie films in de buitenlucht. Vorig jaar vond de eerste editie van de Bierstraat Buiten Bios plaats in Lochem op de kleine markt.

Op zaterdag 12 augustus zijn er twee films. In de middag om 16.00 uur een echte familiefilm. Jong en oud kan genieten van de ontroerende film ‘Knor’. In Nederland, maar ook internationaal, terecht onderscheiden met meerdere prijzen, waaronder de Gouden Kalf voor beste film. Deze - one stop- animatiefilm gemaakt door de Nederlandse regisseur Mascha Halberstad in haar garage in Arnhem, gaat de hele wereld over maar is in Lochem gewoon gratis en voor iedereen te zien.

Grootmeester

Op diezelfde zaterdag 12 augustus is ‘s avonds om 21.00 uur de ‘West Side Story’ te zien. De onlangs door Steven Spielberg gemaakte remake. “Deze regisseur is een Grootmeester en behoeft geen verdere introductie. Wie anders, is in staat om niet alleen het origineel te overtreffen, maar letterlijk te laten verbleken.” Een kleurrijk en visueel spektakel van de bovenste plank. Met de inmiddels klassiek geworden muziek van Leonard Bernstein in een gemoderniseerde uitvoering van topniveau.

In tegenstelling tot de eerdere editie zijn dit jaar alle terrassen open. Je kan dus heerlijk genieten van de film, met een drankje op het terras of een eigen stoel meenemen kan ook. Rolstoelers kunnen, als ze op tijd komen, een plaats vooraan krijgen. De toegang is voor iedereen gratis.

Verplaatst

De Engelse film ‘Finding Your Feet’ van 15 juli kon helaas door het weer niet doorgaan. Deze is verplaatst naar zondag 10 september en wordt uitgebreid met om 14:00 uur de geweldige film Ratatouille.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.