Openluchttheater Gorssel verkeert op 24 augustus in Ierse sferen

Openluchttheater Gorssel verkeert op 24 augustus in Ierse sferen

Nadat we van onze zomervakantie hebben kunnen genieten gaat Openluchttheater Gorssel op 26 augustus verder met Ierse muziek van de bekende band Póg Mo Thóin. Het belooft een gevarieerd optreden te worden met traditionele en moderne Ierse muziek. De vijfmansformatie komt met ingetogen ballades tot opzwepende instrumentale reels en jigs. De bandleden vertolken zowel solo als in samenzang de Ierse nummers, waarbij een scala aan instrumenten voor veel afwisseling zorgt in klank en kleur.

Wortels in de regio

Póg Mo Thóin is een Ierse folkband met haar wortels in de regio Deventer, Eefde en Almelo. De band heeft al veertig jaar, in wisselende samenstelling, opgetreden in binnen- en buitenland. Na een stop van ongeveer tien jaar, begon het toch weer te kriebelen en besloten vier bandleden het stof van de instrumenten te blazen en weer eens een ouderwets stukje Ierse folkmuziek ten gehore te brengen. De vijf muzikanten zingen allen maar bespelen daarbij een keur van instrumenten: accordeon, whistles, rythm stick, banjo, bouzouki, viool, gitaar, base-drum, bas, mandoline en bodhrán.De groep speelt hoofdzakelijk Ierse folkmuziek in de stijl van de Dubliners. Maar ook muziek van Panxty, Oisen, The Dannan, Steeleye Span en Fairport Convention staan op het repertoire. De band speelt niet alleen Ierse pubmuziek, maar ook gevoelige ballades.

Ierse sferen

Om in de Ierse sfeer te komen mag een glaasje whiskey deze avond niet ontbreken. Verder is er de bar met koffie, thee en verschillende drankjes. Deze avond wordt ook een proeverij van whiskey gehouden, verzorgd door slijterij De Wingerd.

Gratis entree

Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC ’t Trefpunt maar kom vooral op de fiets. De toegang is gratis, een bijdrage in de ‘melkbussen’ bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld. Ook kan er een bijdrage gedaan worden via de QR-code.

Het concert op 26 augustus begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.