Fietsdroom Carlier broers uit Lochem geknapt

Fietsdroom Carlier broers uit Lochem geknapt

Zo mooi als het begon voor het fietsenmerk VanMoof liep het deze week uit op een  faillissement. De populaire tweewielers is ontworpen door de in Lochem opgegroeide broers Taco en Ties Carlier.

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Lochemse broers die droomden van de perfecte stadsfiets. Met hun achtergrond in industrieel design en een totaal gebrek aan kennis van de fietssector, zoals ze zelf omschrijven op hun website, konden ze het concept van een stadsfiets volledig omgooien en een nieuwe manier bedenken om door de stad van morgen te fietsen.

Verschillen

Na de middelbare school in Lochem gaan de broers studeren. Taco gaat industrieel design studeren en Ties kiest voor ingenieur. Niet alleen hun studie keuze verschilt, ook de broers zouden in die period en niet meer van elkaar kunnen verschillen. Ze zouden elkaar dan ook niet zo goed liggen. Wat jaren later ligt dit alweer anders en starten ze samen hun eerste bedrijf.

Ondernemende broers

VanMoof is niet het eerste bedrijf van de broers. In 2002 beginnen ze Dutchband, dat polsbandjes voor evenementen maakt. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de automaten waarmee festivalbezoekers de muntjes kunnen pinnen.

Zit in de familie

Het is niet gek dat de broers hun eerste bedrijf in de evenementen sector zijn begonnen. Ties en Taco zijn de zonen van Joost Carlier, die in 1968 het Lochem Festival bedacht, het eerste openluchtpopfestival van Nederland.

Momenteel wordt er gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart, zodat ook de reparaties weer door zouden kunnen gaan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.