Speciale gast uit Canada op bezoek bij Liberation Museum in Lochem

Speciale gast uit Canada op bezoek bij Liberation Museum in Lochem

Afgelopen maandag had het Liberation Museum in Lochem een bijzondere gast op bezoek, namelijk de Canadees David O'Keefe van het programma ‘War Junk’.

The Black Watch

Op dit moment loopt de serie ‘The Bermuda Triangle’ met David. David is  professor en heeft ook een aantal boeken geschreven over The Black Watch, met een hele bijzondere over het Scout'Platoon. Dit boek gaat over de scherpschutters, zoals Russel (Sandy) Sanderson, Mike Brunner en Jim (the Hook)Wilkinson. Veteranen die het museum ook zelf in het verleden als gast hebben mogen ontvangen. Ook op YouTube hebben ze een mooie serie hierover gemaakt. David diende ook zelf bij The Black Watch.

 | Liberation Museum

Boerderij Koeslag

Na de lunch, bij het Canadese restaurant Mondani, ging het gezelschap naar Laren waar Jan Braakman bij Boerderij Koeslag hen opwachtte. Hier kregen ze het indrukwekkende verhaal te horen over deze boerderij. De boerderij die tevens als hoofdkwartier van The Black Watch (RHR) diende. Commandant Motzfeldt, en twee van zijn luitenants, Guam & Roberts raakten hier gewond. Dale Sharp raakte hier zelfs dodelijk gewond en werd overgebracht naar 's-Heerenberg, waar hij later overleed in de morgen aan zijn verwondingen.

 | Liberation Museum

“Het was een indrukwekkende dag met een mooie grote groep uit Canada.” Aldus Berry Swarthoff van het Liberation Museum.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.