Het verscholen arboretum in Eefde

Het verscholen arboretum in Eefde

Galerie Stijl in Eefde is een galerie voor hedendaagse abstracte kunst met een voorkeur voor geometrisch werk. De galerie is in 2018 heropend in Eefde. Het galerieterrein bestaat uit: een galerie, diverse kunstgebouwtjes, een beeldengalerij, een beeldentuin/arboretum, een museumpaviljoen, onder andere voor de Stichting Stijl Foundation, welke het werk laat zien van overleden kunstenaars met abstract werk en een voorkeur voor geometrie.

De tuin is een mooie volgroeide tuin met bijzondere bomen en struiken. De schitterende doorkijken zorgen voor schaduw en licht en geven een prachtig effect op de kleuren en de sfeer van de tuin. De tuin is stijlvol ingericht als beeldentuin, een unieke combinatie van abstracte kunst in een natuurlijke entourage. De voormalige plantenkoepel is omgetoverd tot beeldengalerij en er zijn diverse kunsthuisjes te zien, tevens staat er op het terrein een museumpaviljoen.

 | Galerij Stijl

In de drie galerieruimtes zijn wisselende overzichtsexposities van ruim 20 kunstenaars.  Het terrein, van bijna 4.000m2, heeft van begin 1970 tot eind jaren 90 dienst gedaan als tuincentrum KAWI. Het ontwerp van de tuin, gemaakt door de eigenaren van het toenmalige tuincentrum, heeft een gestileerde bloemvorm, welke toen ook gebruikt werd als logo voor het tuincentrum. Deze vorm is nu nog herkenbaar als spannend lijnenspel in de tuin en geeft de tuin daarmee een mooi perspectief, spannende doorkijkjes als extra dimensie.

U bent van harte welkom!

Het verscholen arboretum in Eefde is onderdeel van Galerie Stijl en kunt u bezoeken op: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Entree: € 6,50 p.p.
Kinderen tot 12 jaar gratis
Donderdag groepsrondleidingen op afspraak (€ 10,= p.p.)
Geopend tot 30 oktober
Rolstoel toegankelijk
Parkeren kan op eigen terrein en in de directe omgeving

g a l e r i e  s t i j l

Zutphenseweg 132
7211EG Eefde           
0575 474 280 / 06 2180 4190
[email protected]
www.galeriestijl.nl
Facebook: Hans Christiaan Stijl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.