Viering honderd jaar Rotary Nederland: Met de bakfiets vanuit Borne naar Barchem en Joppe

Viering honderd jaar Rotary Nederland: Met de bakfiets vanuit Borne naar Barchem en Joppe

Zondag arriveerde rond de middag een feestelijk opgetuigde bakfiets bij het Muldershuis in Eibergen. De bakfiets legt dit jaar de weekenden een estafette af langs de ongeveer vijfhonderd Rotaryclubs in Nederland. Dit in verband met de viering van het feit dat honderd jaar geleden de eerst Nederlandse Rotaryclub in Amsterdam werd opgericht.

Bakfiets

Zondag werd in Eibergen vanuit Haaksbergen de elektrisch ondersteunde bakfiets afgeleverd. Daar nam de voorzitter van Rotary club Neede het gevaarte over van Robert Pelgrim van de Rotary afdeling in Haaksbergen. Na een gezamenlijke lunch brachten een twintigtal leden van club Neede de bakfiets naar Barchem. De afdelingen van Barchem en Lochem zorgen daar op hun beurt weer dat het ding die dag in Joppe zijn rit eindigde, dicht bij Gorssel. Het vergde enige stuurmanskunst om het gevaarte in een rechte lijn over de weg, fiets- en soms zelfs zandpaden te voeren. De estafette gaat de rest van dit jaar verder om uiteindelijk het eind van het jaar te eindigen op de grens met België waar de estafette volgend jaar verder gaat. Dat jaar heeft België namelijk haar honderdjarig jubileum.

Moeders en kind

De viering gaat samen met het inzamelen van gelden voor projecten rond ‘Moeder en kind’. Rotaryclub Neede doneert duizend euro aan een binnenkort nader te bepalen project dat onder dat thema valt. In Barchem ging een bedrag naar de ondersteuning van verloskundige zorg in de regio omdat de afdeling verloskunde aan het ziekenhuis in Zutphen wordt gesloten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.