ReubeZorg viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum

ReubeZorg viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum

Vijftien jaar geleden kwamen initiatiefnemers Tom en Janny op de Reube wonen en sindsdien is het terrein omgetoverd tot een bruisende plek. Voorheen een verlaten kippenboerderij met kooikippen, nu een levendige gemeenschap waar zorg en ontwikkeling samenkomen.

Alle stallen zijn in de loop der jaren opgeknapt of nieuw gebouwd. Van een plek vol kippen naar een omgeving waar kinderen kunnen logeren. Veel kinderen hebben al van het logeerhuis mogen genieten. Helaas is er momenteel een lange wachtlijst, maar blijft ReubeZorg zich inzetten om zo veel mogelijk kinderen de kans te geven hier te verblijven.

Persoonlijke groei

Ook in de dagbesteding gaat het goed. In het nieuwe gebouw dat anderhalf jaar geleden is geopend, is er de ruimte om iedereen te ondersteunen. Vorig jaar is deze zelfs nog een verbouwing ondergaan om aan de groeiende vraag te voldoen. De dagbesteding is een plek waar mensen zich kunnen ontplooien en waar persoonlijke groei centraal staat.

De klas

Maar dat is niet alles. Sinds 2,5 jaar bieden de mensen van ReubeZorg ook onderwijs aan voor kinderen die zijn uitgevallen in het speciaal onderwijs of dreigen uit te vallen. De samenwerking met SOTOG heeft ervoor gezorgd dat de klas een groot succes is. ReubeZorg is er trots op dat ze deze kinderen een plek kunnen bieden waar ze zich gezien en gehoord voelen.

Woonhuis

In 2024 hoopt de organisatie dat het nieuwe woonhuis voor 24-uurszorg opgeleverd wordt. Cliënten kunnen niet wachten om hier te komen wonen. Dit alles hebben ze kunnen bereiken dankzij de inzet van alle medewerkers en de betrokkenheid van hun cliënten. Gezamenlijk bouwen ze samen verder aan deze prachtige plek.

“We willen iedereen bedanken die ons heeft gesteund in de afgelopen 15 jaar. Op naar nog vele jaren van groei, zorg en persoonlijke ontwikkeling!”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.