Kerken luiden klokken voor het klimaat

Kerken luiden klokken voor het klimaat

Zaterdag om 12 uur luidt actiegroep Grootouders voor het Klimaat in Lochem de noodklok voor het klimaat luiden in de Gudulakerk in Lochem en de Walburgiskerk in Zutphen. Hiermee vragen ze aandacht voor het feit dat de overheid nog steeds niet op koers ligt met het nakomen van de afspraken over de reductie van CO2.

Tegelijkertijd luiden de actievoerders de klokken in Alphen a/d Rijn, Amersfoort, Delft, Haarlem, Den Bosch , Heiloo, Groningen, Leiden, Rotterdam, Maastricht, Reeuwijk, Rotterdam, Utrecht, Zutphen en Zwolle.

Na het luiden van de klokken van de Gudulakerk spreken zij – op de Markt- een statement uit waarin de overheid, bedrijven, boeren en burgers opgeroepen worden om in actie te komen. “Het gaat veel te langzaam”, aldus een actievoerder. “Wij demonstreren al zes jaar 2x in de maand voor de ingang van de Tweede Kamer. We steunen landelijke acties en schrijven brieven. Wij willen niet wachten tot sint juttemis. Onze kleinkinderen hebben NU perspectief op een leefbare aarde nodig.”

Op social media wordt tegelijkertijd een filmpje gelanceerd waarin actievoerders voorlezen uit 'Brieven aan onze kleinkinderen', waarin zij hun hoop uitspreken dat zij voor hun kleinkinderen een leefbare aarde achterlaten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.