Zweverink Muziek viert 75 jaar met festival in Lochem

Zweverink Muziek viert 75 jaar met festival in Lochem

Zweverink Muziek is jarig. De alom bekende muziekwinkel aan de Zwiepseweg 80 bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1948 is Zweverink Muziek actief als dé specialist op het gebied van accordeons en harmonica’s en is dit alleen nog maar uitgebreid met gitaren, keyboards, percussie-instrumenten, versterkers en heel veel bladmuziek voor studie en fun.

Dochter Dinie is nu het gezicht van de winkel, nadat ze het 30 jaar geleden van haar vader Jan had overgenomen. Inmiddels helpt ook haar zoon Arvid een handje mee in de winkel. Speciaal voor het 75 jarig bestaan van de muziekwinkel organiseren ze een Accordeon- en harmonicafestival bij de Heksenlaak op zondag 25 juni. Er is een doorlopend podium programma van 11.00 - 17.00 uur en overal bij de Heksenlaak kan binnen en buiten muziek gemaakt worden. Er komen spelers uit heel Nederland om dit feestje mee te vieren. Zo kun je genieten van de muziek van accordeonvereniging Concordia, Martin Krijgsman, Moonshine Trio, Annie & Marie, Steirisch harmonica orkest Lochem, gelegenheid accordeonorkest speelt Bach, recreanten LAV, Jeugd Accordeon Orkest onder leiding van Dinie zelf. De toegang is gratis, maar een vrije gift is van harte welkom.

Door het hele jaar heen zijn er nog meerdere evenementen gepland om dit jubileum te vieren. Houd hiervoor de website, socials en deze krant in de gaten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.