Vier dagen wandelen in een prachtige omgeving

Vier dagen wandelen in een prachtige omgeving

Volgende week is het weer zover; vier dagen wandelen door de Achterhoek vanuit Barchem Wandeldorp. Op 29 juni worden ruim 1000 wandelaars verwacht die hun prestaties gaan leveren op de 15, 20, 30, 40 of zelfs 50 km per dag. Een flinke uitdaging op een prachtig parcour.

15km vaste afstand geworden

Vorig jaar werd, vanwege het jubileum, tijdens de 15e editie van de 4Daagse een wandelafstand van 15 kilometer geïntroduceerd. De belangstelling hiervoor was groot en de reacties waren positief. Menig wandelaar maakte op deze manier voor de eerste keer kennis met de georganiseerde wandelsport. Daarom komt deze afstand ook dit jaar terug in het programma. Daarmee hebben wandelaars een zeer ruime keuze aan afstanden om hun prestaties te leveren. Het aantal inschrijvingen voor de 50 km is dit jaar hoger dan eerdere jaren, maar de 20 km is veruit favoriet bij de inschrijvers van dit jaar. “Dit jaar zijn er op alle routes weer aanpassingen gedaan om deze nog aantrekkelijker te houden.” Aldus voorzitter Henk Leusink.

 | Barchemse 4Daagse

Thema

Dit jaar krijgt de 4Daagse het thema ‘Actief Leven’ mee. Het dorp Barchem bruist van de activiteiten en de vele vrijwilligers die het mogelijk maken. Voor jong en oud, individueel en in teamverband, met bijvoorbeeld de buurt of vereniging samen. Dit is belangrijk voor een dorp als Barchem en het welzijn van haar inwoners.

Routes

  • Baaksebeekroute - Donderdag; De route op de eerste dag van de 4Daagse loopt door het gebied de Baakse Beek. Een mooi bosachtig natuurgebied.
  • Veengootroute - Vrijdag; Op de tweede dag loopt men richting het Grote Veld. De Barchemse Veengoot loopt dwars door het veengebied met moerassen.
  • Berkelroute - Zaterdag; Op dag drie vertrekken de wandelaars in de richting van Gelselaar. Hier komen ze de Berkel tegen en lopen zo de gemeente Berkelland in.
  • Twentekanaalroute - Zondag; De laatste dag. Via de Lochemse Berg gaan de deelnemers in de richting van het Twentekanaal. Via mooie bospaden lopen ze door naar Exel. 

Ondersteuning met muziek

Zoals alle jaren zorgt de organisatie voor extra motivatie door muziek onderweg en op de start/finish locatie te regelen. Zo is het niet alleen mooi lopen, maar ook gezellig. Elke dag is een andere muziekgroep aanwezig, met ook verschillende stijlen. Zo is er voor ieder wat wils. De laatste dag worden alle deelnemers feestelijk ontvangen op het dorpsplein. Het dorpsplein weer feestelijk ingericht met muziek, de speaker en natuurlijk een welverdiend drankje voor wandelaars en publiek.

 | Barchemse 4Daagse

O-Team voetbalvereniging Barchem gesteund

Elk jaar geeft de Barchemse4Daagse een bedrag aan een goed doel. Dit jaar heeft de Barchemse jarige voetbalvereniging SVBV in het zonnetje gezet. Met een mooi bedrag hebben zij voor het  onderhoudsteam, kortweg O-Team, jassen gekocht. Zo kunnen de vrijwilligers ook in kouder weer op een prettige manier hun werk doen voor de vereniging.

Inschrijven tot en met 25 juni

Inschrijven kan via de website van de Barchemse4Daagse: www.barchemse4daagse.nl. Dit kan tot en met zondag 25 juni. Wanneer het maximale aantal deelnemers nog niet is bereikt, is het voor een beperkt aantal nog last-minute de mogelijkheid om zich op woensdagavond 28 juni tussen 17 en 19 uur ter plaatse in te schrijven. Dit kan in het Onderschoer, in Barchem

De weersverwachtingen zijn goed. De organisatie kijkt uit naar een mooie editie. En denk aan voldoende drinken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.