Grote brand pand Friesland Campina

Grote brand pand Friesland Campina

Update

Imiddels mogen de medewerkers van omliggende pand zoals Wila weer naar binnen. Van rook is ook bijna tot geen sprake mee. Hiermee lijkt de situatie onder controle te zijn. Over de oorzaak is momenteel nog niets bekend.

Orgineel bericht

Om 09:34 maandagochtend kwam de melding binnen bij de brandweer voor een grote brand bij het pand van Friesland Campina aan de Kanaalstraat in Lochem. Omstanders hebben het over een grote brand met dikke zwarte rook die alle kanten uit slaat vanuit het dak en de zijkant.

Naast de brandweer eenheid uit Lochem zijn ook de omliggende eenheden uit, Zutphen, Barchem, Almen, Deventer, Hengelo, Rijssen, Markelo en Doetinchem opgeroepen. Tevens is er ook een Ambulance opgeroepen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De burgemeester van Lochem is ter plaatse geroepen en er wordt een crisiscentrum ingericht.

Er wordt overgeschakeld naar GRIP 1. Soms zijn bij de bestrijding van een incident nog andere hulpverleningsdiensten betrokken. Als er coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig is, dan wordt er vaak opgeschaald naar GRIP-1. Vlak bij het incident wordt dan een Commando Plaats Incident (CoPI) ingericht. In dit team zitten vertegenwoordigers van de verschillende hulpverleningsdiensten en samen coördineren ze het incident en adviseren ze hoe het incident het beste aangepakt kan worden.

Het pand wordt geëvacueerd en ook bij omliggende bedrijven als Wila zijn de medewerkers naar buiten gestuurd. Het verkeer wordt omgeleid.

 | LGLD
 | LGLD
 | LGLD
 | LGLD
 | LGLD
 |

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.