Ambitie: op naar een compact kernwinkelgebied in Eerbeek
Het centrum van Eerbeek.

Ambitie: op naar een compact kernwinkelgebied in Eerbeek

EERBEEK – Een compact kernwinkelgebied binnen een afgebakend centrum, waarbij behalve voor een geclusterd winkelaanbod plaats is voor meer kwalitatief sterke daghoreca in een prettig verblijfsklimaat. Samengevat is dat de ruimtelijke vertaling van de ambitie die is beschreven in de Ruimtelijke Economische Visie voor het centrum van Eerbeek. Deze visie is erg belangrijk met het oog op het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor Eerbeek. Het gaat overigens nog om een concept-visie, want van maandag 12 december 2016 tot en met maandag 23 januari 2017 kan iedereen nog een reactie gegeven op dit rapport. 

In de afgelopen periode is er veel gebeurd in het centrum van Eerbeek. Het meest tastbare is natuurlijk de nieuwe inrichting van het plein aan de Stuijvenburchstraat. Maar ook als het gaat om het maken van noodzakelijke plannen, zijn belangrijke stappen gezet. Bijvoorbeeld als het gaat om de ontwikkeling van de economische structuur voor het centrum van Eerbeek. In 2015 is gestart met het opstellen van een visie, waarbij nauw is samengewerkt met een begeleidingsgroep en de Eerbeekse ondernemers. De keuzes die gemaakt worden in de Ruimtelijke Economische Visie worden verwerkt in de nieuwe bestemmingsplannen voor Eerbeek. De visie maakt daarmee onderdeel uit van het totale programma Ruimte voor Eerbeek. 

Doel en ambitie
De doelstelling van de Ruimtelijke Economische Visie voor het Eerbeekse centrum is het benutten van de kansen in Eerbeek en het ontwikkelen van een compacter kernwinkelgebied. De kern van de visie houdt in dat Eerbeek haar bijzondere verzorgingsfunctie moet zien uit te bouwen voor de eigen inwoners, inwoners van de omliggende regio én voor (de potentie aan) toeristen en recreanten. Ruimtelijk vertaald deze ambitie zich in een compact kernwinkelgebied binnen een afgebakend centrum, waarbij behalve voor een geclusterd winkelaanbod plaats is voor meer kwalitatief sterke daghoreca te midden van een prettig verblijfsklimaat. 

Uw mening gevraagd
Het conceptplan is nu gereed en het gemeentebestuur wil graag weten wat inwoners en ondernemers van het plan vinden. Daarom wordt de visie nu voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Dit betekent dat iedereen van 12 december 2016 tot en met 23 januari 2017 een reactie (zienswijzen) kenbaar kan maken. Het ontwerp van de visie is te vinden op de website www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. Het is de bedoeling om in februari alle zienswijzen te beantwoorden en te verwerken. De definitieve rapportage wordt dan door het college aangeboden aan de gemeenteraad, die naar verwachting in maart 2017 de visie kan vaststellen.

Informatiebijeenkomst
Op woensdagavond 14 december wordt een informatiebijeenkomst gehouden over de Ruimtelijke Economische Visie. Deze vindt plaats op bij Landal Coldenhove aan de Boshoffweg 6 in Eerbeek. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie. Om 20.00 uur start het programma met een presentatie door Bureau Seinpost, die heeft meegeholpen om de visie op te stellen. Na deze presentatie over de inhoud van de visie is er gelegenheid om vragen te stellen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.