Diepgewortelde passie voor groen & hout

Diepgewortelde passie voor groen & hout

‘Wij verzorgen alle werkzaamheden met betrekking tot bos, boom en landschap en ontfermen ons zowel over de aanleg als het onderhoud van elk groenproject. Van snoeiwerk tot stobben frezen en van boomverzorging tot landschapscreatie”. 

Het gezicht van GroenHout is Daan Gootjes. Zijn werk is ontstaan vanuit een grote interesse in de materie ‘natuur’. In het bijzonder groenbeheer en houtverzorging zijn gebieden waar hij al mee bezig is zolang hij zich weet te herinneren. De door opleiding en ervaring verkregen kennis zet Daan nu al jaren in bij alle werkzaamheden in bos, tuin, park en veld. En wanneer je dan naast een aanpakkersmentaliteit ook beschikt over een heldere ondernemersgeest dan is het oprichten van een eigen bedrijf een logisch vervolg. Zo ontstond in 2018 het huidige GroenHout, gevestigd in Laren, en ondertussen een begrip in de regio. Het bieden van creatieve oplossingen is hen toevertrouwd. Maatwerk? Groenbeheer op projectbasis? Duurzaam landschapsbeheer of parkaanleg? Bij GroenHout aan de orde van de dag. 

Machinepark nieuws

Sinds kort is er een nieuwe machine in gebruik genomen met een zogenaamd ‘haakarm-systeem’. Met deze uitbreiding kan er nog efficiënter gewerkt worden en het scala aan mogelijkheden een stuk vergroot. “Ook kunt u nu een van onze containers bij u thuis laten plaatsen wanneer u zèlf grootonderhoud aan de tuin gaat plegen. Al het groen- en snoeiafval kunt u in de container kwijt om het door ons te laten afvoeren.” Door de twee deuren zijn de containers goed toegankelijk met een kruiwagen. Deze containers zijn daarnaast geschikt om benodigd materiaal, zoals grond, zand, grind, (wormen)humus, direct aan huis of bij het project af te leveren. Kortom, deze uitbreiding van het machinepark biedt nieuwe mogelijkheden!

Natuurlijk 

Bewust omgaan met de natuur is bij GroenHout een vanzelfsprekendheid. En dat beperkt zich niet enkel tot de groenwerkzaamheden zelf. Bewust inkopen, gecontroleerd afvoeren van snoeiafval, zoveel mogelijk samenwerken met lokale leveranciers, en het verantwoord hergebruiken van restmateriaal zijn bepalend bij de praktische uitvoering van opdrachten. Dit komt de natuur uiteindelijk ten goede.

Multidiensten

Daan Gootjes heeft sinds het ontstaan van zijn bedrijf het pakket aan diensten aanzienlijk uitgebreid. Naast de eerdergenoemde ‘groene werkzaamheden’ als bos- en boomonderhoud, kun je er ook prima terecht voor zaken als landschapsinrichting. Denk bijvoorbeeld aan (houten)constructiewerken, afrastering, grondverzet en bestratingsdiensten. Naast deze services levert GroenHout ook een grote bijdrage aan projectmatige aanplant van nieuwe bossen. “In de particuliere sector zijn wij met name actief in de aanleg en onderhoud van tuinen wanneer het gaat om hagen, struiken en aanplant van bomen.” Samen met de opdrachtgever selecteert GroenHout de meest geschikte aanplant om tot een succesvol resultaat te komen. Onderzoek en advies met betrekking tot de groeiplaats en de bodemvruchtbaarheid neemt GroenHout mee in het advies. “Binnen het eigen netwerk werken wij graag samen met gekwalificeerde vakmensen in de regio.”

Met de klant samen bepaald GroenHout de beste (creatieve) oplossing. “Geen vraag is ons te gek en wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg.Kunnen wij ook u van dienst zijn? Neem vrijblijvend contact op en wij informeren u met een passend advies en plan."

www.groenhoutlaren.nl
[email protected]
Mobiel:06-51569474

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.