SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Met de persoonlijke lessen van Loes zit je goed

LAREN - Sinds april geeft Loes hondentraining en gedragsadviezen in Laren. Loes, “of eigenlijk Marloes, maar de meeste mensen noemen mij Loes”, heeft zelf ook twee honden en een jarenlange ervaring als Paraveterinair bij de praktijk in Laren. Hier heeft ze onder andere een consultatiebureau voor puppy’s opgezet, bedoeld om mensen op weg te helpen met adviezen voor gezondheid en honden meer op hun gemak te laten voelen in de spreekkamer. Maar al snel kwamen er steeds meer vragen over het gedrag van de puppy’s. “Om de eigenaren en hun puppy’s nog beter te kunnen helpen, ben ik me gaan verdiepen in puppy’s en hondengedrag.”

Even een cursusje

“Ik dacht gewoon even een cursusje te kunnen volgen en dan zou ik het allemaal wel weten. Maar toen bleek dat hondengedrag behoorlijk complex kan zijn én dat het ontzettend interessant is.” Zo ontstond vrij snel het plan om door te leren voor gedragstherapeut voor honden. Van deze 3 jarige opleiding op HBO-bachelor niveau heeft Marloes inmiddels de modules Kynologisch instructeur doorlopen en is ze nu bezig met probleemgedrag bij de honden. Marloes begeleid nog altijd het puppyconsultatiebureau, maar de combinatie van haar werk als paraveterinair bij de praktijk, een gezin én haar eigen onderneming bleek wel te veel. Dus besloot ze het roer rigoureus om te gooien en zich volledig op haar eigen bedrijf te richten.

Persoonlijke aanpak

Met de lessen van Loes ben je minder bezig met je puppy bepaalde commando’s te leren, maar meer op het gedrag en de opvoeding van de hond, waarbij het trainingsplezier voorop staat. Marloes neemt graag alle tijd voor haar klanten en hun vragen, vandaar dat ze haar lessen geeft in kleine groepjes van vier. De eerste vier lessen komt Marloes bij de mensen thuis. Zo kan ze goed zien waar en hoe de puppy leeft en wordt een start gemaakt met de basiscommando’s in de vertrouwde omgeving van de pup. Tijdens de eerste vier lessen gaat Loes ook mee naar het bos of een terras, alles in overleg. De groepslessen zijn in een rustige omgeving aan de Ooldselaan, waar Marloes een eigen veld heeft. In overleg met de groep zijn er nadien altijd vervolglessen mogelijk. Marloes helpt je bij alles op het gebied van opvoeding, training en gedrag. Een pup in huis is ontzettend leuk, maar ook intensief, goede begeleiding is belangrijk voor een fijne start.

Het liefst komt Marloes al in contact met nieuwe baasjes voordat de puppy in huis komt. Zo kan ze al de nodige adviezen geven. “Ik leer je graag hoe jouw hond leert. Zodat jij jouw hond begrijpt en hem gewenst gedrag kan aanleren. Zo bouw je samen een goede band op en hebben jullie een hondenleven lang plezier van elkaar.”

Les van Loes | Ooldselaan 5b | 7245 PP Laren | 06 27 50 91 40 | [email protected] | www.lesvanloes.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.