SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Roparun door Almen tijdens het pinksterweekend

ALMEN - Traditiegetrouw vind komend pinksterweekend de Roparun weer plaats. Op zondagavond en nacht komt de Roparun met 75 teams door Almen heen. Vanaf ongeveer 18.30 uur tot 3.00 uur komen er lopers door het dorp over de Dorpsstraat heen. Het dorpshuis, Ons Huis, is een stempelpost voor de lopers. De crew van de Roparun zal hier ook overnachten.

Normaliter is de Roparun een non-stop estafetteloop van circa 540 km van Parijs en Bremen naar Rotterdam, waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Net als vorig jaar zal de run dit jaar volledig binnen de Nederlandse grenzen plaats vinden. De start is bij de evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De teams koersen via twee routes af richting Rotterdam, waar zij op Tweede Pinksterdag op de Coolsingel finishen.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon.

Het dorpshuis nodigd iedereen in het dorp uit om op deze avond langs de route te gaan staan om de lopers aan te moedigen. Ze doen daarbij ook een oproep aan de bewoners van de dorpsstraat om de route mooi te verlichten door kaarsjes langs de kant van de weg te branden.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.