SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Deze vier woontrends maken weer een comeback in Gelderland

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

REGIO - Gelderland staat bekend als een van de mooiste provincies om te wonen in Nederland. Hier heb je de perfecte balans tussen natuur en stad. Ook zijn de meeste woningen in Gelderland erg trendy. Maar welke woontrends hebben dit jaar weer een comeback gemaakt hier? In deze blog vertellen we je uitgebreid over wat je in een gemiddelde trendy woning in Gelderland tegen zal komen. Lees dus aandachtig deze blog door wanneer jij meer hierover te weten wil komen.

Karpetten

De eerste woontrend die in Gelderland momenteel een comeback maakt, is het hebben van karpetten in huis. Karpetten zijn in feite vloerkleden die voor woningen zijn gemaakt. Vroeger waren dit soort vloerkleden erg in trek. Dit had te maken met het feit dat een karpet het huis gezellig maakte qua sfeer. Bovendien is het zo dat een goed vloerkleed het huis ook beter warm wordt. De reden dat deze woontrend een comeback maakt, heeft dan ook met deze twee dingen te maken. Verder heb je als voordeel dat er bij plekken als Sparo.nl veel keuze is qua kleuren en ontwerpen met vloerkleden, waardoor je eenvoudig je woning uniek maakt.

Industrieel design

Een andere trend die weer in opkomst is, is industrieel design. Dit type interieur wordt steeds populairder in Gelderland. Het kenmerkt zich door gebruikte materialen en het minimalistische ontwerp. Denk dan bijvoorbeeld aan meubels van staal of hout. Ook het gebruik van verlichting, zoals hanglampen of spots, is hierbij vaak een onderdeel van dit design. Doordat je eenvoudig meubilair zoals eetkamerstoelen kunt combineren met interieuraccessoires, kun je met industrieel design een prachtige en unieke woning creëren. Op deze manier kun je jouw woning dus eenvoudig helemaal naar eigen smaak inrichten.

Vintage meubels

Verder is het gebruik van vintage meubels weer populair aan het worden in Gelderland. Vintage meubels staan bekend om hun aandacht voor detail en unieke ontwerpen. Je kunt hierbij denken aan stoelen, tafels en kasten van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Wil je jouw woning een unieke touch geven? Kies dan voor vintage meubels die goed onderhouden zijn.

Open keukens

Tot slot kunnen we de open keukens ook niet vergeten. Open keukens zijn ideaal voor het creëren van een huiselijke sfeer in je woning. Het idee hierachter is dat je met meerdere mensen tegelijkertijd de keuken kunt gebruiken en dat je vanuit alle hoeken kan genieten van het gezelschap. Met een open keuken creëer je dus een intieme sfeer waar iedereen zich thuis voelt.

Al met al kunnen we concluderen dat Gelderland vol staat met inspirerende woontrends. Of je nu op zoek bent naar een moderne of klassieke uitstraling; er is altijd wel iets wat bij jou past. Maak dan ook zeker gebruik van de woontrends die je het leukst vindt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.