Een eigen website maken: waar moet je aan denken?

Een eigen website maken: waar moet je aan denken?

Het hebben van een website is iets waar steeds meer bedrijven in Gelderland mee bezig zijn. Dit geeft je namelijk een unieke mogelijk om ook online jezelf aan nieuwe klanten te laten zien.  Daarbij is zelf website maken met name voor kleinere ondernemers interessant, doordat ze niet zoveel kosten kwijt zullen zijn aan iemand die een website voor hun bouwt. Voor beginners zijn er echter enkele dingen waar je op moet letten zodat je website straks perfect is. In deze blog leer je meer over wat deze zaken precies inhouden.

Je domeinnaam

In de eerste plaats is het van groot belang om op je domeinnaam te letten. Je domeinnaam is immers datgene wat mensen op het internet in zullen moeten tikken om je website te vinden. Bovendien zal dit de sterkste associatie hebben met je merk wanneer een bezoeker je niet al eerder kent van iets. Kies er daarom voor om een domeinnaam te selecteren die perfect bij je bedrijf aansluit. Let daarbij op of de domeinnaam ook daadwerkelijk beschikbaar is en houd altijd een back-up plan indien dit helaas niet het geval is.

De hosting

Ten tweede is het belangrijk om te weten waar je website gehost zal gaan worden. Er zijn verschillende hosting providers beschikbaar, waarbij voor een kleine ondernemer vaak de goedkoopste optie de beste is. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw website te plaatsen op een shared hosting server in plaats van een dedicated server. Hiermee zal je in ieder geval kosten besparen, waarbij het wel belangrijk is dat je hosting aan alle eisen voldoet die je website stelt.

De stijl

Verder is het zaak om te denken aan de stijl en look & feel van je website. Omdat een goede website veel meer doet dan alleen maar informatie verstrekken, zal je hierin de juiste balans moeten vinden tussen functionaliteit en design. Hierbij is het van belang om te weten wat je doelgroep precies is en op welke aspecten je website hier aan moet voldoen.

Je SEO

Tot slot is het belangrijk om je website zoekmachine optimalisatie te geven. Hiermee zorg je ervoor dat je website beter vindbaar is in zoekmachines als Google, waardoor meer mensen op jouw website terecht zullen komen. Zorg er daarom voor dat je website de juiste technische structuur heeft en gebruik relevante zoekwoorden op strategische plaatsen om zo goede resultaten te bereiken.

Al met al zul je door middel van de informatie die je in deze blog hebt kunnen lezen een goede website kunnen maken. Zorg er daarbij dus voor dat je de juiste domeinnaam selecteert, je website op een goede hosting plaatst en hierbij rekening houdt met je doelgroep en SEO. Veel succes!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.