Jolande van Borrendam (LochemGroen!): '80 km/u is te hard voor mensen die aan N348 wonen'

Jolande van Borrendam (LochemGroen!): '80 km/u is te hard voor mensen die aan N348 wonen'

Jolande van Borrendam - fractievertegenwoordiger van LochemGroen! - is kritisch op de column van Jesse Sprikkelman, over de N348. Sprikkelman pleit ervoor om de weg tussen Zutphen en de A1 bij Deventer 80 kilometer per uur te houden. Dit omdat de regio anders nog meer afgezonderd wordt van de randstad. Borrendam wil daar graag publiekelijk op reageren. 

Lees hier de column: Wat de N348 en vergrijzing met elkaar gemeen hebben

De reactie van Jolanda Borrendam (LochemGroen!)

Beste Jesse,

Je schrijft in je column dat Zutphen zich afzondert als de N348 tussen Gorssel en Eefde 60 km wordt. En ook dat jonge ambitieuze mensen niet meer naar Zutphen komen als die weg 60 km wordt. Heb je wel eens van Epse naar Zutphen gereden? En dan tussen Gorssel en Eefde 80 km? En diezelfde route, maar dan 60 km tussen Gorssel en Eefde? Nee? Dan weet je het verschil in reistijd niet. Nu, dat is officieel gemeten, het scheelt de automobilist nog geen 2 minuten extra, als dat stukje weg 60 km wordt.
Heb je het nu echt over afzonderen? Met 2 minuten extra reistijd? Er zullen juist meer jonge mensen onze kant op komen als de wegen veilig zijn. Zowel voor hen zelf als voor hun kinderen. Heb je, toen je deze column schreef, ook gedacht aan de tientallen gezinnen die langs deze weg wonen? Die elke dag hun oprit uit en in moeten, terwijl de rest met 80 km langs scheurt? In het jaar met de proef met 60 km per uur, waren er duidelijk minder ongelukken. Jesse, 60 km tussen Gorssel en Eefde betekent geen afzondering, alleen 2 minuten extra reistijd voor veel meer veiligheid!

Vriendelijke groet,
Jolande van Borrendam
LochemGroen!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.