SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

“De beste rockmuziek, met de slechtste DJ’s”

LAREN - In het eerste weekend van november zal voor de twaalfde keer de stier weer van stal worden gehaald. Tijdens het driedaagse feest in de tent zal het centrum van Laren weer in het teken staan van BullRock. En met bands als Navarone, Voltage, maar ook de lokale groep livin Booom! en muziekvereniging Apollo, wordt het weer een weekend om nooit te vergeten.

Dertien jaar geleden is BullRock ontstaan met een vriendengroep, allen met een passie voor Rockmuziek. Eigenlijk begon het allemaal al toen de heren als zestien jarige knapen tijdens het stappen merkte dat ze een voorliefde hebben voor dezelfde muziek. Vele bezoekjes aan concerten en optredens volgden. Op de radio stond het in die tijd bol van de piratenmuziek. Op de vraag of de mannen ook eens wat wilden komen draaien, waren ze heel duidelijk; “NEE! Die muziek vinden we echt ruk” aldus Erik Nijkamp. “Nou dan doen jullie het toch lekker zelf” was de tegenreactie van de lokale radio. En zo is het voor de lol begonnen, illegaal in de oude kippenschuur. 

Illegaal

Het tweede jaar muziek draaien, werd afgesloten met een afterparty en een paar lokale bandjes. Dit werden er jaar op jaar steeds meer en de heren besloten om er een echt tentfeest van te maken. De eerste keer was het illegaal, en na een paar nummers was het al voorbij toen ook de politie een bezoekje kwam brengen. Hierna besloot de vriendengroep om het wat serieuzer aan te pakken. Vergunningen werden aangevraagd en het feest groeide van één dag uit naar een driedaags rockfeest. 

De tienkoppige vriendengroep is nog altijd hecht en resoluut in wat het doel is van hun evenement. Gerrit-Jan Dijkerman: “Gewoon een avondje schik, daar is het ons altijd om te doen geweest.” Grote professionele bands was nooit hun ambitie, maar eerder om regionale bands een kans te geven. Dat steeds meer bekendere namen ook op BullRock willen spelen vinden ze natuurlijk ook erg leuk, maar dat de lokale muziekvereniging dit jaar ook op het festival staat, vinden ze stiekem nog veel leuker. Erik Nijkamp: “Ik heb echt respect voor Apollo. Ze zijn hier echt al tijden druk mee. Dat is zo gaaf om te zien.” 

Vrijdag trapt Navarone, bekend van Pink Pop en The Voice of Holland, het evenement af samen met Tricklebolt. Zaterdag maken de mannen overdag radio. “Zo is het begonnen en zo moet het ook blijven”. Net als vorig jaar is dat vanuit het Achterhoek Hotel van 09:00 tot 17:00. Dit is te volgen via internet met live beelden, www.bullrock.nl. Luisteraars kunnen hiervoor alvast verzoeknummers indienen en natuurlijk hebben we leuke prijsvragen. Die avond staan Voltage, Stones Sessions en een inmiddels bekende op het feest, livin Booom. Boh Foi Toch en Apollo sluiten op zondag het feest af. Dat is niet je gebruikelijke rockmuziek, maar ook dat vinden de mannen leuk. “Het moet een leuk feest zijn voor iedereen. Ook mensen die rockmuziek niet zo leuk vinden, moeten van het feest kunnen  genieten.” Kom wel op tijd, de tent gaat al om 12:00 uur open. Om 16:30 uur begint namelijk de jaarlijkse Lichtjesavond Laorne en dan gaat de muziek in de tent ook uit. “We doen dit samen met de inwoners van het dorp. Zij gunnen het ons en zo moet het ook zijn. Met elkaar en voor elkaar.” Aldus Erik Nijkamp. 

Trots

Waar de mannen het meest trots op zijn? Erik Nijkamp:“Dat we dit als vriendengroep toch maar elk jaar neer mogen zetten. En dat het dorp het ons zo gunt.”

“Dat ik op de donderdagmiddag het dorp in loop en de borden mag omdraaien en de straat kan afzetten in Laren.” Zegt Gerrit-Jan Dijkerman met een brede lach op zijn gezicht.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.