Bewoners Ballochilaan Lochem starten ruilkast voor bewoners én omwonenden 

Bewoners Ballochilaan Lochem starten ruilkast voor bewoners én omwonenden 

Sinds kort staat er vlakbij de Zozijn locatie aan de Ballochilaan in Lochem een ruilkast. Een mooi duurzaam en milieubewust initiatief van de bewoners van de Ballochilaan en Stichting Welzijn Lochem. 

Het idee ontstond een jaar geleden vanuit de bewoners van Zozijn. Zij brachten regelmatig mooie, maar voor de personen overbodige spullen naar de kringloop, terwijl er andere cliënten binnen de woning deze spullen ook best goed konden gebruiken. Met een beetje hulp vanuit de ondersteuners hebben de cliënten vervolgens een ruilkast binnen de woning opgezet.  

Ruilkast van de wijk 

Om de Ruilkast Lochem meer wijkgericht te maken, zochten medewerkers van Zozijn contact met Stichting Welzijn Lochem en woningcorporatie Viverion. Achterliggende gedachten bij dit initiatief waren: meer contacten in de buurt creëren, ook de mensen in de wijk verblijden met iets moois en tot slot hiermee gezamenlijk een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Stichting Welzijn Lochem en Rotary Berkel wilden dit initiatief graag sponsoren, waardoor er een mooie, ruime en degelijke buitenkast kon worden gemaakt in de werkplaats Activion-Trajectum. Een uniek exemplaar in en voor de buurt rond de Ballochilaan.  

 | Zozijn Lochem

Wat wordt er zoal gedoneerd? 

In de ruilkast kan van alles gedoneerd worden.  Denk aan kleine keukenbenodigdheden, kopjes, borden, kookgerei, maar ook accessoires voor in huis of sieraden die nu in iemands kast liggen 'te verstoffen'. Kortom alles wat je zelf niet meer nodig hebt, maar nog goed genoeg is voor een ander kan in de Ruilkast Lochem.   

De kartrekker van dit initiatief en tevens bewoner aan de Ballochilaan, Margreet, gaat samen met haar medebewoners Marcel, Willemien en Johanna de kast dagelijks openen en sluiten. De ruilkast is hier ook online te vinden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.