Let op! Meer landbouwvoertuigen op de weg

Let op! Meer landbouwvoertuigen op de weg

Het voorjaar is begonnen: dus er zijn meer landbouwvoertuigen op de weg te vinden in onze regio. Agrariërs zijn druk momenteel druk in de weer om het land gereed te maken voor het komende seizoen. Hierdoor rijden er meer trekkers en landbouwmachines dan normaal op openbare wegen in de gemeente Lochem. Alle reden om voorzichtig te zijn, waarschuwt de gemeente. Ze geven de inwoners ook een aantal tips.

  • Zorg als automobilist altijd dat je oogcontact maakt met de bestuurder van een landbouwvoertuig. Zo weet je zeker dat je gezien wordt. 
  • Let op het mogelijk uitzwenken en houd voldoende afstand. 
  • Haal combinaties niet onverwachts in. 
  • Zorg dat je gezien wordt, blijf met uw auto achter het landbouwvoertuig tot er een veilige plek is om in te halen.
  • Kom je fietsend een landbouwvoertuig tegen? Ga achter elkaar rijden of stap even af en ga in de berm staan. Een landbouwvoertuig heeft maar weinig uitwijkruimte.

Ook geeft de gemeente bestuurders van landbouwvoertuigen een advies. "Wees alert op andere verkeersdeelnemers. Minder vaart bij het naderen van automobilisten, fietsers en spelende kinderen." Ze vervolgen: "Voor alle verkeersdeelnemers geldt: geef elkaar de ruimte, pas de snelheid en het rijgedrag aan naar de omstandigheden."



Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.