Kermissen in Brummen en Zutphen gaan door deze zomer
Kermisexploitant Ida Oostenenk-Maas.

Kermissen in Brummen en Zutphen gaan door deze zomer

De jaarlijkse kermissen in Brummen en Zutphen worden dit jaar georganiseerd. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Met de nodige maatregelen rondom de pandemie kunnen de evenementen plaatsvinden.

"In veel gemeenten gaat het niet door. Ik ben blij dat het in Zutphen wel kan plaatsvinden", aldus Ida Oostenenk-Maas. Zij staat jaarlijks met haar schiettent op de Zutphense kermis. De kermisexploitanten die in Zutphen actief zijn in gesprek gegaan met burgemeester Annemieke Vermeulen. "Dit was een zeer prettig gesprek", beklemtoont de kermisexploitant.

Gesprek met burgemeester

De locatie zal later bekend worden gemaakt. De Zutphense binnenstad behoort tot de mogelijkheden. Vorig jaar werd het voor het eerst op de Houtwal georganiseerd. Oostenenk-Maas heeft zelf voorkeur voor de binnenstad. "Het is gezelliger in de binnenstad. Daar heb je nog het winkelend publiek, dat mis je hier, de toevallige voorbijgangers", zei ze vorig jaar.

Een reportage over de kermis op de Houtmarkt vorig jaar. Lees verder onder de video...

Kermis Brummen, zonder feestweekend

In Brummen wordt er geen feest gevierd bij Concordia, ook wordt er geen Vogelwei georganiseerd. De kermis op het Marktplein zal er echter wel zijn. De attracties staan er gewoon. "De kermis is uiteraard coronaproof, met de desbetreffende hygiëne maatregelen", legt de organisatie uit. Ze zeggen ook het jammer te vinden dat er geen verdere activiteiten zullen zijn dit jaar.

De kermis in Brummen vorig jaar. | Ellen Sprikkelman / LGLD
De kermis in Brummen vorig jaar.

De kermis in Zutphen is van 1 tot en met 5 September. In Brummen wordt het van 21 tot en met 23 augustus georganiseerd. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.