Bouwbedrijf heeft flinke kluif aan woning Leuvenheim na ongeluk
De schade is enorm.

Bouwbedrijf heeft flinke kluif aan woning Leuvenheim na ongeluk

  •  Buurt stapt naar provincie
  •  3 augustus 2021
  •  

De woning waar zondagnacht een auto tegenaan vloog is flink beschadigd. Er zal veel moeten gebeuren om het weer op te knappen, zegt het betrokken bouwbedrijf tegen 112 Vandaag.

Gijs Hol gaat het huis onderhanden nemen. "De hele voorgevel is gescheurd. Zelfs aan de andere kant van het dak zijn er pannen afgegaan. Dat heeft een hele impact op het huis." De auto, waarin twee jongvolwassenen zaten, is tegen de zijkant van de woning geknald. Mogelijk was er drugs in het spel.

Een buurman beklemtoont dat er echt wat moet gebeuren aan de weg. "We hebben net vorige week een brief gestuurd naar de provincie, over de werkzaamheden die de provincie gaat doen." Een buurvrouw: "Het begint nu wel erg bar en boos te worden. Ik hoop dat de provincie er eindelijk van onder de indruk is. Er moeten verkeersremmende maatregelen komen."

Werkzaamheden 2022

De provincie heeft plannen, zegt woordvoerder Petra Borsboom. "Iedere negen jaar doen we onderhoud aan een wegdeel. Dat doen we samen met de gemeente. In Leuvenheim is dat ook gedaan. In 2022 gaan we een pakket van snelheidsremmende maatregelen uitvoeren." Ze gaat verder: "Ongelukken kunnen we nooit voorkomen. Daarom moeten mensen aangepast en niet te hard rijden. Ook in de nacht en ochtend."

Het item van 112 Vandaag...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.