Auto crasht tegen woning: 'Het huis was net verbouwd'

Auto crasht tegen woning: 'Het huis was net verbouwd'

Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag tegen een woning in Leuvenheim geknald. De inzittenden raakten zwaargewond en de schade aan de woning is enorm.

Een buurtbewoner vertelt wat er gebeurde. Lees verder onder de video...

De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Silvolde. Naast hem zat een 19-jarige vrouw uit Arnhem. De man was waarschijnlijk onder invloed van drugs, meldt de politie.  Ze vlogen uit de bocht op de Arnhemseweg (N348), dat gebeurde midden in de nacht rond half vier. De auto schoot door een maisveld en kwam tot stilstand tegen de zijkant van een woning. De bestuurder is door de brandweer uit het voertuig gehaald en is samen met zijn bijrijder zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Enorme schade

In de geraakte woning is de schade enorm. De woonkamer ligt vol met puin. De bewoner lag na een toiletbezoek net weer in bed toen hij de knal hoorde. Hij en zijn vrouw raakten niet gewond. Enkel één van hun honden had een kleine verwonding. "De schade is echt enorm", beklemtoont een woordvoerder van de politie. 

De slaapkamer aan de andere kant van de woning bleef ongedeerd, maar de schade aan de zijkant is niet te overzien. Een paar maanden geleden is een verbouwing afgerond. "Nu kunnen we weer opnieuw beginnen", aldus de man.

Te hard gereden

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in het dorp. Buurtbewoner Lies Harmelink weet er alles van. "Er wordt hier veel te hard het dorp ingereden. Dat is met name als het rustig is, tijdens de spits rijd alles wel rustig. Maar als er een enkele auto is rijden ze met 80 kilometer het dorp in. Als ik in de voortuin bezig ben hou ik soms mijn hart vast."

Volgend jaar wordt de weg aangepakt door de provincie, maar volgens Harmelink is dat niet genoeg. "Misschien is het voor de provincie een teken dat er meer moet gebeuren dan dat ze nu van plan zijn."

De schade is enorm. | Harm Seubring / LGLD
De schade is enorm.

De auto liet een spoor van vernieling achter. | Harm Seubring / LGLD
De auto liet een spoor van vernieling achter.

In de bebouwde kom moet 50 gereden worden. | Harm Seubring / LGLD
In de bebouwde kom moet 50 gereden worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.