Zutphense Robert S. voor de rechter na online bedreigen van Rutte en De Jonge
De rechtbank in Zutphen.

Zutphense Robert S. voor de rechter na online bedreigen van Rutte en De Jonge

De 35-jarige Robert S. moest voor de rechter verschijnen voor het bedreigen van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge. De Zutphenaar deed op Facebook de belofte een geldbedrag te geven aan degene die de politici wat aandoet.

Onder een Facebookbericht van dagblad De Stentor schreef hij "Ik geef duizend euro aan degene die Rutte neerknalt. En voor De Jonge geef ik ook duizend euro." Daarnaast deed hij nog een oproep om geld in te zamelen om het bedrag zo te kunnen betalen. In de rechtbank gaf hij aan te snappen dat dit echt niet kan.

Zowel de demissionair premier als de demissionair minister hebben aangifte gedaan tegen de jonge vader uit de Hanzestad. De officier van justitie ziet het als opruiing en gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag. Robert S. heeft een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd gekregen.

Roy L. 

Hij is niet de eerste Zutphenaar die voor dit strafbare feit bij de rechtbank moest verschijnen. Eerder moest Roy L. zich verantwoorden omdat hij met de Tweede Kamer belde om Rutte te bedreigen. Hij werd daarop al snel aangehouden. Hij kreeg een taakstraf van 40 uur en een  voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. 

Mark Rutte krijgt het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.