Keep Them Rolling komt door Lochem

Keep Them Rolling komt door Lochem

Zaterdag 3 juli zal er door Keep Them Rolling een route gereden worden door de gemeente Lochem. In de vorm van een vriendenweekend organiseert de vereniging de Back to Basic route en zullen ze met 40 tot 45 voertuigen de route afleggen. Door Corona was het lange tijd niet mogelijk om festiviteiten te organiseren. Zo kon de Bevrijdingsroute vorige jaar op 4 april in Lochem ook helaas geen doorgang vinden.

Vereniging Keep Them Rolling ontleend haar naam aan de wenskreet van de geallieerden in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De vereniging rijdt in diverse voertuigen uit de periode 1940 tot 1945, van Amerikaanse en Canadese afkomst.

 | Keep Them Rolling

De route begint in Borculo bij Kerkemeijer rond een uurtje van 10 en zal dan via Barchem naar Almen en Harfsen rijden. Na Harfsen maken ze een terugkeer naar Almen, en rijden ze zelfs door het centrum van Almen heen, om vervolgens via Vorden af te rijden naar Ruurlo.

Ondanks dat deze route niet in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog, doen ze toch een aantal historische plekken aan. Zo komen ze over de Ehzerbrug en rijden ze de route die de Canadezen ook hebben afgelegd over de Hulzerdijk. 

 | Keep Them Rolling

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.