Hannes Minnaar opent concertseizoen in de Walburgiskerk

Hannes Minnaar opent concertseizoen in de Walburgiskerk

Op zondag 13 juni speelt Hannes Minnaar op het imposante Baderorgel in de Walburgiskerk. Nadat er lang geen concerten mogelijk waren, staat er nu een sprankelend muziekprogramma van de Baderstichting in de steigers, met o.a. in de zomermaanden wekelijkse vrij toegankelijke Marktconcerten, vanaf september een bijzonder Sweelinck Festival en in oktober de Mariavespers van Monteverdi.

De start wordt gegeven door Hannes Minnaar (1984) die wordt beschouwd als een van de meest interessante pianisten van zijn generatie. Hij is veelvuldig te horen in recitals, als solist met orkest en als kamermusicus in Nederland en daarbuiten.

Zijn discografie reikt van de complete pianoconcerten van Beethoven tot 21e eeuws repertoire en vindt internationaal erkenning. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij naast piano bij Jan Wijn ook orgel bij Jacques van Oortmerssen, die hij als een van zijn meest belangrijke muzikale inspiratiebronnen beschouwt. Om als pianist kansen waar te maken stopte hij ruim tien jaar geleden met orgelspelen, maar de liefde voor het instrument verdween geenszins. De uitnodiging om op het Baderorgel te concerteren kón hij simpelweg niet afslaan.

Hannes Minnaar speelt in dit concert het meest monumentale orgelwerk van de 17e eeuw van Johann Sebastian Bach en Matthias Weckmann; tevens brengt hij een hommage aan voormalig stadsorganist Bert Matter. En natuurlijk mag “Anfang und Ende aller Musik” van Bach niet ontbreken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.