Dit zijn de eerste stappen naar een eigen webshop!

Dit zijn de eerste stappen naar een eigen webshop!

Het afgelopen jaar is de transitie van offline naar online in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer producten en diensten waar je eerst voor naar de supermarkt diende te gaan zijn nu ook online te verkrijgen. Dit zag je niet alleen terug in een groei in online uitgaven, maar ook in een groei in online mogelijkheden. Zo is het aantal webshops en websites nog nooit zo hard gegroeid als in het afgelopen jaar. De kans is dan ook groot dat je hier zelf mee in aanraking bent gekomen. Om je hierin op weg te helpen geven we je in deze blog enkele tips waar je aan moet denken als je een website of webshop wilt starten.

Sterke domeinnaam

Om een succesvolle online merk neer te zetten dien je als eerste een sterke domeinnaam te hebben. De domeinnaam is het liefst gelijk aan de naam van jouw onderneming. Om te kijken of jouw gewenste domeinnaam nog vrij is kun je gebruik maken van diverse online tools. Je kunt de gewenste domeinnaam invoeren in de tool van EIGEN-DOMEIN. Als de gewenste domeinnaam nog vrij is kun je deze hier ook direct registreren. Probeer dit wel zo snel mogelijk te doen, want voor hetzelfde geld zit er iemand anders op dezelfde domeinnaam te azen!

SEO

SEO is een afkorting die veel gehoord wordt in online omgevingen. De afkorting staat voor Search Engine Optimization. Als je dus bezig bent met SEO, dan ben je bezig om je website te optimaliseren voor de bekende zoekmachines. SEO heeft over het algemeen betrekking tot de zoekmachine van Google, dit komt omdat deze het meest gebruikt wordt en het meest geavanceerd is. Als je de de SEO voor de zoekmachine van Google goed onder de knie hebt, dan zal het in de andere kleinere zoekmachines ook wel goed zitten. Om je website of webshop van de grond te krijgen dient deze SEO technisch goed in elkaar te zitten. Dit klinkt misschien als iets waar je een specialist voor moet inhuren, maar dat hoeft over het algemeen voor een beginnende niet. Als je enkele websites leest met betrekking tot SEO voor beginners kun je vaak de eerste stappen al maken. Wanneer je echter op serieuze keywords met hoge concurrentie wilt concurreren, dan is het echter verstandig om je hier wat meer in te verdiepen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.