Deze ondernemer steekt zijn ziel en zaligheid in authentieke snoepwinkel
Michael Bink.

Deze ondernemer steekt zijn ziel en zaligheid in authentieke snoepwinkel

Er zijn veel bijzondere ondernemingen te vinden in onze regio. In Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland vlak buiten Brummen, is De Olde Schuure te vinden. Ondernemer Michael Bink (uit Wichmond) steekt zijn ziel en zaligheid in de zaak.

Harm Seubring in gesprek met Michael Bink. Lees verder onder de podcast...

Van oorsprong is de onderneming een chocolaterie. Het bedrijf waar alles gemaakt wordt is gevestigd in Vierakker. "Daar hebben we ons chocoladeatelier." Brink laat de winkel zien. "Alles is met de hand gemaakt door Magdalena Haverkamp. "Zij is mijn eega en zij is de chocolatier. Ze maakt met een paar collega's alles wat je hier ziet liggen. Van chocolade met noten tot kleinere chocolaatjes. En zelfs chocolade-schilderijen worden gemaakt."

Schuur

Het pand waar de winkel in zit is onderdeel van een boerderij. "De bewoners van deze boerderij komen uit Bronkhorst, maar woonde even ergens anders. Ze zijn nu weer terug op het oude nest." Tweeëneenhalf jaar geleden opende de zaak haar deuren. De ondernemer heeft de schuur helemaal omgebouwd tot winkel.

Lees verder onder de foto...

Bronkhorst zit vol met authentieke details. | Jesse Sprikkelman / LGLD
Bronkhorst zit vol met authentieke details.

Er is veel meer dan alleen chocolade te vinden. Er wordt ook ijs verkocht, je kunt er koffie halen en er zijn souveniertjes te vinden. Want Bronkhorst is een toeristische trekpleister. "De toeristen vinden het allemaal leuk. Ze vinden dat de winkel goed past in de sfeer van het dorp. Want eigenlijk is dit een soort openlucht museum."

Het dorp staat bekend om het Charles Dickens-evenement wat elke winter plaatsvind. "Maar ook in de rest van het jaar waan je je in deze stijl." Rondom kerst wordt alles omgetoverd in het kader van A Christmas Carol. "Dan loopt Scrooge door de straten van Bronkhorst."

Harm Seubring (r) in gesprek met Michael Bink (l). | Jesse Sprikkelman / LGLD
Harm Seubring (r) in gesprek met Michael Bink (l).

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.