Scholen vinden hun aandacht voor homoacceptatie meer dan genoeg
De LHTB vlag.

Scholen vinden hun aandacht voor homoacceptatie meer dan genoeg

ZUTPHEN/WARNSVELD - Onlangs publiceerde LokaalGelderland een onderzoek waaruit bleek dat er op Zutphense scholen weinig aandacht besteed wordt aan homoacceptatie. Alle ondervraagde studenten van Het Stedelijk, Het Isendoorn, de Vrije School, Praktijkonderwijs Zutphen en het Baudartius College vinden dat er op hun school te weinig aandacht aan besteed wordt. 

"Wij herkennen ons niet in het bericht op uw site.”
Anne-Marie Molleman, directeur Paratijkonderwijs Zutphen

Genoeg aandacht
In een e-mail laat Anne-Marie Molleman, directeur van het Praktijkonderwijs weten dat er genoeg aandacht voor dit onderwerp is. In haar mail zegt ze te spreken namens alle vijf de middelbare scholen. “Wij hebben allen aandacht voor homoacceptatie of andere geaardheid van onze leerlingen. We besteden er binnen onze scholen aandacht aan en iedere school heeft weer verschillende activiteiten gericht op deze thema’s. Wij herkennen ons niet in het bericht op uw site.” aldus Molleman. Ook laat ze blijken dat er getwijfeld wordt aan de gegevens. 

Onderzoek
Ze vraagt zich af of het geverifieerd is op de scholen. LokaalGelderland heeft in het onderzoek per school meerdere studenten ondervraagd over dit onderwerp. Uit hun antwoorden is een conclusie gekomen en die is gebruikt in het artikel. De kern van het stuk is hoe studenten er over denken, want die maken het van dichtbij mee. 

 

 

Lees ook: Gemeente: Zutphen is bezig de LHBT'ers te helpen & Scholieren leren bijna niks over homoacceptatie

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.